Anna äänesi kuulua. Perusta blogi!

Mokkamutakakku

Hieman lämmin mokkamutakku on valuvan pehmeää sisältä.

Haarukka oikealla -blogi täyttää tänään vuoden. Kiitoksia kaikille lukijoille ja kannustajilleni!

Nimen keksiminen blogille oli yllättävän vaikeaa, tuntui, että kaikki hyvät ja osuvat nimet oli jo käytetty. Onneksi ystäväni auttoivat. Nimiehdotuksia tuli tosi paljon, kiitos vielä heille. Haarukka oikealla -nimeä ehdotti lapsuudenystäväni. Hän asui pitkään Luxemburgissa ja siellä on kiva ravintola nimeltä La Fourchette à Droite eli suomeksi haarukka oikealla. Tässä ravintolassa minäkin olen syönyt mahtavan illallisen. Nimi kuvastaa hyvin blogiani. Kun tietää oikeat säännöt ja perusteet, niitä voi rikkoa eli haarukankin voi kattaa joskus oikealle. Jos asioita voi tehdä helpommin tai yksinkertaisemmin, niin olen valmis kokeilemaan. Teemana on yhä edelleen mutkat suoriksi ja pytyt tyhjiksi.

Ensimmäinen postaukseni oli marsipaani-mutakakun ohje. Se kunniaksi julkaisen toisen mutakakun, tällä kertaa mokkamutakakun. Tarjosin sen turkkilaisen jogurtin kanssa. Jogurtin koristelin roseepippurihipuilla.

Hyvää naistenpäivää!

WP_20160214_002

Mokkamutakakku (16 annosta)

150 g voita
200 g tummaa suklaata
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)
1 rkl pikakahvijauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/2 tl kanelia
Lisäksi
turkkilaista jogurttia
roseepippureita

  • Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. 
  • Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja anna suklaan sulaa.
  • Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  • Kaada suklaa-voiseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kaneli keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
  • Kaada seos vuokaan ja paista uunin alaosassa noin 15 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä tahmeaksi, hieman taikinamaiseksi tai jopa aavistuksen valuvaksi. Vahdi kakun kypsyyttä paiston aikana! Irrota hieman jäähtynyt kakku vuoasta ja ripottele pinnalle kaakaojauhetta halutessasi. Tarjoa turkkilaisen jogurtin kanssa. Raasta jogurtin pinnalle teesiivilän läpi muutama roseepippuri. Roseepippurin punainen kuori antaa kivan säväyksen jogurtille, mutta pippurimainen, vahva keskiosa jää siivilään.

Vinkki!

  • Vie kakku kylmään jäähtymään, jolloin kakun jälkikypsyminen lakkaa nopeammin. Itse vein mutakakun heti uunista ottamisen jälkeen lasitetulle ja suojatulle parvekkeelle, koska ulkona oli sopivasti muutama aste lämmintä. Halusin kakun jäävän sisältä mahdollisimman kosteaksi. 
  • Voit tehdä kakun myös leivontamaitosuklaasta, silloin maku on hieman miedompi. Tumma suklaa yhdessä tumman kaakaon kanssa antavat kakulle taas hieman bitterisyyttä.

Mokkamutakakun kanssa roseepippurihipuilla koristeltua turkkilaista jogurttia. Raasta roseepippurit teesiivilän läpi. Näin roseepippurin voimakas sisus jää siivilään.

Jätä kommentti

*