Anna äänesi kuulua. Perusta blogi!

Grillattu leipäjuustosalaatti ja mansikkavinaigrette

Kesäinen salaatti mansikkavinaigreten kanssa on mitä mainioin lounas tai alkuruoka. Paloittele ainekset valmiiksi ja grillaa leipäjuusto ja persikat juuri ennen tarjoamista. Kesäruoka on ihanan helppoa, nopeaa ja niin hyvää.

Grillattu leipäjuustosalaatti (4 annosta)

1 ps jääsalaattia
n. 300 g vesimelonia
2 persikkaa tai nektariinia
n. 200 g mansikoita
200 g leipäjuustoa
1/2 dl tuoretta basilikaa
1 rkl öljyä
Mansikkavinaigrette
100 g (1 1/2-2 dl) mansikoita
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1 rkl basilikalla maustettua rypsiöljyä (Keiju)
1/2 tl hunajaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
n. 2 rkl vettä

  • Valmista ensin mansikkavinaigrette. Soseuta peratut mansikat, balsamiviinietikka, öljy, hunaja ja mausteet sauvasekoittimella. Lisää lopuksi vesi. Anna tekeytyä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.
  • Revi salaatti vadille, paloittele vesimeloni, lohko persikat, perkaa ja paloittele mansikat. Leikkaa leipäjuusto reiluiksi kiilapaloiksi.
  • Grillaa  nektariinilohkoja öljytyllä parilalla tai muurinpohjapannulla sen verran, että ne hieman lämpenevät, mutta eivät pehmene liikaa. Paista leipäjuustopaloja noin minuutti, kunnes juusto hieman pehmenee.
  • Levitä salaatin päälle vesimelonit, nektariinit, mansikat ja leipäjuusto. Viimeistele tuoreella basilikalla.
  • Lusikoi mansikkavinaigrettea salaatin päälle ja tarjoa loppu erikseen.

Vinkit!

  • Mansikkavinaigrette saa jäädä hieman sakeaksi, koska silloin se maistuu salaatissa paremmin.
  • Voit grillata myös vesimeloneja halutessasi. Leikkaa vesimeloni reiluiksi lohkoiksi kuorineen. Grillaa 1-2 minuuttia. Tarjoa grillattu vesimeloni erikseen. Grillattu vesimeloni ei ole niin rapea kuin kylmä.
  • Leipäjuuston kaunis pinta saattaa irrota parilalla tai grilliritilällä. Tasaisella alustalla, esimerkiksi muurinpohjapannulla juustoa on helpompi kääntää.

Jätä kommentti

*