Anna äänesi kuulua. Perusta blogi!

Helpot donitsit

Kaupallinen yhteistyö: Carlson

Donitseja ilman rasvaroiskeita ja rasvan käryä? Kyllä! Se on mahdollista kun paistat ne uunissa donitsivuoassa. Todella helppoa ja kätevää! Tuoreet donitsit maistuvat vappubrunssilla tai piknikillä.

Kuvan donitsit on pyöräytetty sokeri-kaneliseoksessa välittömästi uunista ottamisen jälkeen ilman voitelua. Sokeri tarttuu donitseihin kun et paista niitä liikaa ja sokeroit ne kuumina.

Suklaakuorrutetut donitsit on koristeltu Städter Sprinkle decoration mix party koristerakeilla.

 

 

Helpot donitsit (12 kpl)

3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl (luomu)sitruunan raastettua kuorta
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 1/2 dl maitoa
1 kananmuna
1/2 dl öljyä tai voita sulatettuna
Pinnalle
(n. 50 g voita)
1/2 dl sokeria
1 tl kanelia

  • Voitele donitsivuoan kolot voilla tai öljyllä. Säädä uuni 200 asteeseen.
  • Sekoita kuivat aineet, myös sitruunan kuori, keskenään. Lisää maito, muna ja rasva. Sekoita taikinakaapimella juuri ja juuri sekaisin.
  • Siirrä taikina pursotinpussiin tai muovipussiin ja leikkaa kärkeen aukko. Pursota taikina donitsivuoan koloihin noin puoleen väliin saakka. Minä pursotin taikinaa hieman liikaa, joten taikinaa riitti vain 10 donitsiin.
  • Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Kokeile cocktailtikulla donitsien kypsyys. Älä paista liikaa.
  • Voit sokeroida donitsit joko 1) mahdollisimman kuumina ilman voitelua tai 2) aavistuksen jäähtyneinä ensin voisulalla voideltuina.
  • 1) Irrota donitsit vuoasta yksitellen mahdollisimman kuumina ja pyöräytä välittömästi sokeri-kaneliseoksessa.
  • 2) Irrota donitsit aavistuksen jäähtyneinä ja voitele ne sulatetulla voilla pullasudin avulla. Pyöräytä ne sokeri-kaneliseoksessa.
  • 3) Voit myös kuorruttaa donitsit mokkapalojen suklaakuorrutuksella. Kts. ohje postauksen lopusta.  Silloin niitä ei tarvitse voidella voilla paiston jälkeen.

Pursota taikinaa vain kolojen puoleen väliin, kuten vasemmassa alakulmassa. Donitsipelti on Heirolin.

Donisit paistuvat pohjasta tummemmiksi, koska metalli johtaa hyvin lämpöä. Taikina riittää kaikkiin koloihin, toisin kuin luulin. Jos donitsit kohoavat umpeen, tee lämpimiin donitseihin reikä esim. pikkulusikan varrella, ennen vuoasta irrottamista.

 

Mokkapalojen kuorrutus

50 g voita
3 dl tomusokeria
2 rkl kaakaota (tummaa)
1-2 rkl kahvia
(koristerakeita)

  • Sulata rasva. Mittaa joukkoon tomusokeri, kaakaojauhe ja kahvi. Sekoita tasaiseksi.
  • Kasta donitsit kuorrutuksessa. Koristele koristerakeilla halutessasi.

Vinkit!

  • Voit kuorruttaa jäähtyneet donitsit nutellalla tai suolakinuskilla kts. ohje täältä tai tomusokerikuorrutuksella.

 

 

 

 

 

 

 

Jätä kommentti

*