Anna äänesi kuulua. Perusta blogi!

Karpaloiset yösämpylät

Karpaloiset yösämpylät ehtivät tuoreina aamiaspöytään, ainakin kiireettömänä viikonloppuna tai talviloma-aamuna. Sekoita ainekset illalla, kohota jääkaapissa, lusikoi taikina pellille ja paista. Edes käsiä ei tarvitse sotkea taikinaan. Ihanan helppoa! Aikaisemmassa postauksessani kerroin kahdesta erilaisesta yösämpylöiden paistotavasta. Tässä vielä kolmas paistotapa, johon idean nappasin Maku-lehdestä. Pitkä paistoaika kuumassa uunissa tekee sämpylöihin tosi paksun ja rapean kuoren.

Karploiset yösämpylät
(n. 14 kpl)

6 dl kylmää vettä
25 g tuorehiivaa
1 1/2 tl suolaa
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl auringonkukansiemeniä
3 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
n. 6 dl vehnäjauhoja

  • Mittaa vesi kulhoon ja liuota siihen hiiva. Lisää suola. Hienonna karpaloita hieman veitsellä.
  • Sekoita karpalot, siemenet, ruisjauhot ja kaurahiutaleet puuhaarukalla taikinaan. Lisää vehnäjauhoja sen verran, että seoksesta tulee puuromaista. Taikinaa ei tarvitse vaivata, riittää, että ainekset ovat sekoittuneet.
  • Peitä kulho, kelmulla, lautasella tai kannella. Nosta kulho jääkaappiin ja anna kohota noin 12 tuntia.
  • Säädä uuni 225 asteeseen. Nosta taikinasta kahden lusikan avulla sämpylöitä pellille. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 30 minuuttia. Pitkä paistoaika on tarpeen kylmälle taikinalle. Tällä tavoin sämpylät saavat tosi paksun ja rapean kuoren.
  • Jäähdytä sämpylät ritilällä ilman leivinliinaa.

 

Jätä kommentti

*