Anna äänesi kuulua. Perusta blogi!

Lemon curd porkkanakakku

Kaupallinen yhteistyö: Carlson

Monen mielestä porkkanakakun paras puoli on kuorrutus. Niinpä tässä kakussa kuorrutusta on myös täytteenä. Porkkanakakku säilyy pitkään mehevänä ja sopii hyvin pääsiäisen kahvipöytään.

Lemon curd porkkanakakku

3 (300 g) porkkanaa
3 kananmunaa
2 1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 dl voita sulatettuna
1 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
Täyte ja kuorrutus
1 dl lemon curdia
200 g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyt)
1  dl tomusokeria
Koristeeksi
sitruunan raastettua kuorta

  • Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja fariinisokeri. Sekoita vaahtoon rasva, jogurtti ja porkkanaraaste.
  • Lisää keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe, sooda, kaneli ja vaniljasokeri. Sekoita juuri ja juuri tasaiseksi taikinaksi, mutta vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 35-4o minuuttia. Tarkista kypsyys.
  • Irrota kakku vuoasta hieman jäähtyneenä. Voit kumota kakun tai jättää kakun kohonnut pinta ylöspäin kuten minä tein.
  • Sekoita lemon curd notkeaksi. Lisää tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa, ettei kuorrutus löysty.
  • Halkaise kakkupohja ja levitä täytettä ohut kerros kakun väliin. Nosta toinen pohjelevy päälle. Levitä loppu kuorrutus pinnalle. Koristele sitruunan raastetulla kuorella halutessasi.

Vinkki!

  • Voin tilalla voit käyttää 1 1/2 dl rypsiöljyä. Lisää tällöin 1/2 tl suolaa.
  • Jogurtin tilalla voit käyttää kermaviiliä.
  • Jos haluat runsaamman kuorrutuksen ja täytteen, tee kuorrutusta 1 1/2 x annos (1 1/2 dl lemon curdia, 300 g tuorejuustoa ja 1 1/2 dl tomusokeria).
  • Voit lisätä taikinaan 1 dl rusinoita ja koristella kakun paahdetuilla mantelilastuilla. Näin kakku saa pashamaisen vivahteen.

Kakkuvati on koottu Kastehelmi-sarjan ultramariinin sinisestä kynttilälyhdystä ja isosta Kastehelmi lautasesta. Tukevamman vadista saat kun lisäät vielä kaksi kynttilälyhtyä lautasen alle. Kuvassa myös ultramariinin siniset kakkulautaset, Suomi 100 vuotta juhlavuoden Arabian Suomen kukka muki ja Scandia pikkulusikat.

Kommentit

  • Seija Hämäläinen

    Ihana kakku! Kehun eläväistä, selkeää reseptiä, joka sisältää erilaisia vaihtoehtoja ja neuvoja. Resepti on kuin kiehtova tarina, ei mikään tarvikeluettelo.
    Kuvat ovat aivan hurmaavia. Innostaa kokeilemaan tällaisenkin, jolla on jauhopeukalo keskellä kämmentä.

    • Leena Korkalainen

      Hei Seija! Kiitos kannustavista kommenteistasi.Ihanaa kevättä sinulle!

Jätä kommentti

*