Anna äänesi kuulua. Perusta blogi!

Pakastin tyhjäksi!

Viime vuoden pakastemarjat on hyvä syödä pois viimeistään nyt ennen uuden sadon kypsymistä. Raparpereillä pääseekin jo ihan kohta herkuttelemaan! Marjapaistos on kiitollinen leivonnainen. Se on helppotekoinen ja siihen voi upottaa marjoja sen mukaan mitä pakastimesta löytyy. Kaurainen murupinta saa tällä kertaa makua spelttijauhoista ja maapähkinävoista. Tätä taidan kokeilla myös raparpereille!

Marjapaistos on koristeltu vadelman lehdillä.

Marjapaistos

n. 500 g pakastemarjoja (mustikoita, mansikoita, vadelmia ja hieman mustaherukoita)
2-3 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
Muruseos
50 g voita
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 dl speltti- tai vehnäjauhoja
1 dl maapähkinävoita, crunchy (Pirkka)

  • Levitä marjat piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm). Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään. Ripottele seos marjoille. Nosta vuoka uuniin ja säädä uuni 175 asteeseen. Anna marjojen sulaa uunin kuumenemisen ajan 10-15 minuuttia.
  • Valmista muruseos. Sulata voi. Sekoita kaurahiutaleet, jauhot ja maapähkinävoi voin joukkoon.
  • Ota vuoka uunista ja sekoita marjoja hieman. Ripottele muruseos vuokaan. Jatka paistamista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa haaleana jäätelön kanssa.

Vinkit!

  • Jos käytät hyvin happamia marjoja, kuten herukoita tai puolukoita, lisää sokerin määrää.
  • Raparperit ja omenat sopivat myös paistokseen. Makeuta ne fariinisokerilla ja mausta kanelilla.
  • Raparperikausi on alkamassa. Raparperikeikaus on suosikkiohjeeni, jota pitää tehdä useita kertoja kesän aikana. Letut voi puolestaan tarjota raparpericurdin ja mansikoiden kanssa.

 

Jätä kommentti

*