Anna äänesi kuulua. Perusta blogi!

Pinaatti-ricottalasagne

Ricotta on italialaista herasta valmistettua tuorejuustoa. Ricottaa valmistetaan kaikkialla Italian juustonvalmistusalueilla sekä lehmän- että lampaanmaidosta. Juuston maku on yhtäaikaa ihanan pehmeä ja raikas sekä täyteläinen ja hieman makea.  Rakenne on aavistuksen karkea. Ricottaa voi syödä sellaisenaan leivän, hillon, marjojen tai vaikkapa raparperihillokkeen ja mansikoiden kanssa. (Tästä on tulossa postaus hieman myöhemmin). Viime viikon kylmyys ja lumisateet (!?!) innostivat minua tekemään jotain lämmittävää ja ruokaisaa. Ricotta ja pinaatti on lyömätön yhdistelmä esimerkiksi ravioleiden täytteenä. Minä tein yhdistelmästä lasagnen. Älä turhaan säikähdä pitkää ainesosaluotteloa. Suurin osa on ihan perusaineksia, joita löytyy valmiiksi kotoa.

Pinaatti-ricottalasagne (6 annosta)

150 g lasagnelevyjä
1 (300 g) kesäkurpitsa
Pinaattikastike
1 (120 g) sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunaoliiviöljyä
2 ps (à 200 g) lehtipinaattia (pakaste)
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl minttua
1 dl vettä
1 rkl sitruunanmehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
Ricottakastike
25  g voita
1/2 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
250 g pehmeää ricottaa
1 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
mustapippuria
Pinnalle
2 dl juustoraastetta
125 g kirsikkatomaatteja

  • Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle pellille yhteen kerrokseen. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Paista kesäkurpitsoja 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  • Valmista sillä aikaa pinaattikastike. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä. Lisää jäiset lehtipinaatit. (Voit halutessasi leikata pinaatit veitsellä hieman pienemmiksi, erityisesti paksujen lehtiruotien kohdalta.) Mausta suolalla, pippurilla ja mintulla. Hauduta 2-3 minuuttia. Lisää vesi, sitruunanmehu ja -kuori. Jatka hauduttamista vielä pari minuuttia.
  • Valmista ricottakastike. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Kaada kattilaan maito kahdessa erässä. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Keitä noin 5 minuuttia. Lisää ricotta. Tässä vaiheessa kastike näyttää vähän juoksettuneelta. Siitä ei kannata huolestua, koska se kuuluu ricotan luonteeseen. Mausta suolalla, muskotilla ja pippurilla. (Voit lisätä puolet pinnalle tulevasta juustoraasteesta kastikkeen joukkoon halutessaasi.)
  • Kaada lasagnevuokaan puolet pinaattikastikkeesta ja ohut kerros ricottakastiketta. Lado vuokaan puolet lasagnelevyistä. Levitä päälle loput pinaattikastikkeesta ja noin puolet kesäkurpitsaviipaleista. Valuta päälle hieman ricottakastiketta. Lado loput lasagnelevyt ja kesäkurpitsat vuokaan. Kaada päälle ricottakastike. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Lohko kirsikkatomaatit ja asettele ne vuokaan.
  • Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia. Anna tekeytyä noin 5 minuuttia ennen tarjoamista.

 

Jätä kommentti

*