Anna äänesi kuulua. Perusta blogi!

Sydänpannarit

Kaupallinen yhteistyö: Carlson

Tein sydänpannarit piimätaikinasta. Piimä saattaa tuntua ensin vieraalta ajatukselta, mutta suosittelen ehdottomasti kokeilemaan. Piimän miedon hapan maku antoi pannareille raikkaan säväyksen. Tarjosin pannukakkuja viikonloppuaamiaisella aprikoosihillon ja marjojen kanssa. Yhtä hyvin voit tarjota ne suolaisten täytteiden kanssa. Aprikoosihillon ja sinihomejuuston yhdistelmää kannattaa myös kokeilla.

Heirol sydänlettupannu sopii myös induktioliedelle.

Sydänpannarit (n. 22 kpl)

5 dl piimää
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä tai sulatettua voita
1 rkl siirappia tai hunajaa
1/2 tl suolaa
1 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
Paistamiseen 
voita

  • Sekoita piimän joukkoon kaikki muut ainekset paitsi spelttijauhot ja leivinjauhe. Anna turvota noin 1/2 tuntia.
  • Lisää keskenään sekoitetut spelttijauhot ja leivinjauhe.
  • Paista (sydän)lettupannulla rasvassa paksuhkoja pannukakkuja. Tarjoa lämpiminä aprikoosihillon ja tuoreiden tai pakastettujen marjojen kanssa.

Kuvassa Heirol sydänlettupannu, Iittala Teema duo sininen lautanen ja Scandia aterimet. Ranskalaisiin St. Dalfour hilloihin ei lisätä sokeria, vaan ne makeutetaan rypäle- ja taatelimehutiivisteellä.

Vinkki!

  • Voit tehdä taikinan turpoamaan jääkaappiin jo edellisenä iltana. Lisää spelttijauho-leivinjauheseos juuri ennen paistamista.
  • Leivinjauheen tilalla voit käyttää 1/2 tl soodaa.
  • Käännä sydänletut lastalla kärjestä alkaen.
  • Piimäpannarit maistuvat myös suolaisten täytteiden kanssa.

Kommentit

  • Eino J. (maallikkona)

    Hyi kun kuulostaa hyvältä
    ( = sikahyvältä, tai mikä onkaan oikea ylisana nykyisin)

    Lapsuudessani vanhukset tekivät piimäkakkua, joten ainekset ovat tuttuja – täytyy kokeilla. (Suosin myös sydänmunkkeja, jos muoto ratkaisee valinnan.) Tuo hillon makeutus kuulosti uudelta – hyvä niin.

    (Vuosikymmenet osuuskauppamiehenä olleena, löydän tuotteet varmasti myös osulasta, muistaakseni Carlssonilla ei nykyisin edes ole ruokakauppaa, vaan mukava K-kauppias). Nuo astiat olivat päivällä nähdäkseni mukavasti Suomi-100 näyteikkunassa, mistä ilahduin suuresti – Kyllä Suomessa vielä osataan! pystypeukku

    • Leena Korkalainen

      Hei! Kiitos kommentistasi. Piimä on mielestäni mitä mainioin tuote. Lisäksi se on tosi monikäyttöinen. Välillä tahdon vain unohtaa sen olemassaolon. Piimäpannareiden lisäksi pidän myös piimäkakusta, koska se on tosi helppo tehdä, säilyy pitkään ja paranee vain vanhetessaan.
      St. Dalfour hilloja myydään Carlsonilla (luulisin, että astiaosastolla) lahjapakkauksessa, jossa on aprikoosin lisäksi kirsikka- ja viikunahilloa.

      • Eino J. (maallikkona)

        kiitos tiedosta, täytypä poiketa ostoksilla!

Jätä kommentti

*