Anna äänesi kuulua. Perusta blogi!

Vuohenjuustoiset kasvikset ja paistetut kampasimpukat

Maukasta naistenpäivää! Blogini täyttää tänään kaksi vuotta. Kiitos kaikille lukijoilleni ja kannustajilleni. Ensimmäinen postaukseni oli marsipaani-mutakakun ohje. Mutakakku sopisi hyvin vuohenjuustoisten kasvisten ja paistettujen kampasimpukoiden jälkiruoaksi.

Kasvikset pitävät paahtamisesta. Kuumassa uunissa kasviksista haihtuu nestettä, jolloin niiden maku tiivistyy ja samalla ne saavat herkullisen, paahteisen aromin. Porkkanoiden, parsakaalin ja salottisipuleiden lisäksi paahdoin myös appelsiinia. Vuohenjuusto ja mantelilastut kruunasivat kasvikset. Lisäksi paistoin kampasimpukoita, jotka maustoin appelsiinin raastetulla kuorella.

 

Paahdetut kasvikset ja kampasimpukat
(3 annosta)

3-4 (300 g) porkkanaa
300 g parsakaalia
6-8 pientä (100 g) salottisipulia
1 appelsiini
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl tuoretta timjamia
1 dl mantelilastuja
100-200 g vuohenjuustoa
Lisäksi
1 pkt (200 g) kampasimpukoita (pakaste)
öljyä
1 tl appelsiinin raastettua kuorta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

  • Sulata kampasimpukat pakkauksen ohjeen mukaan,
  • Kuori ja suikaloi porkkanat. Kuori parsakaalin varsi ohuesti ja poista kanta. Paloittele parsakaali siten, että kukintoihin jää myös vartta. Suikaloi loppu varsi. Kuori ja puolita tai lohko sipulit. Pese appelsiini huolellisesti kuumalla vedellä. Raasta appelsiinin kuorta noin teelusikallinen kampasimpukoita varten. Puolita appelsiini ja purista puolikkaasta mehua noin 1/2 dl. Lohko toinen puolikas.
  • Sekoita appelsiinin mehu, öljy, timjami, suola ja pippuri. Pyöräytä kasvikset, myös appelsiinilohkot, marinadissa ja kaada leivinpaperin päälle pellille. Paahda 250 asteessa 10-15 minuuttia. Ota pelti uunista ja levitä paloiteltu juusto. Ripottele pinnalle mantelilastuja. Jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia, kunnes juusto lämpenee.
  • Kuivaa kampasimpukat hyvin talouspaperilla. Kuumenna paistinpannu ja sipaise siihen öljyä. Paista kampasimpukoita 1-1 1/2 minuutia/puoli. Mausta suolalla, pippurilla ja appelsiinin raastetulla kuorella. Älä kypsennä simpukoita liikaa, koska ne sitkistyvät. Nosta kampasimpukat kasvisten päälle tai tarjoa ne erikseen.

Vinkki!

  • Älä paista kampasimpukoita liikaa, koska ne sitkistyvät helposti.
  • Mantelilastujen tilalla voit käyttää kokonaisia, kuorellisia manteleita.
  • Vuohenjuuston voit korvata fetalla tai sinihomejuustolla.

Paahdetut kasvikset maistuvat myös sellaisenaan ilman kampasimpukoita.

Jätä kommentti

*