Anna äänesi kuulua. Perusta blogi!

Laatikkoviinien laatikkoleikki

*Artikkeli sisältää tuotekuvauksia ja hintatietoja Kesälomalla ja kesäviikonvaihteessa on pieni laatikkoleikki paikallaan. Siinä viinikavalkadi esittäytyy ja tarjoaa vaihtoehtoja kesän makuihin, rennolla ja helpolla otteella. Hanapakkauksien helppous, keveys ja hyvä hinta-laatusuhde houkuttelevat kesäihmisiä. Kesäviinit luovat lomatunnelmaa ja tämän päivän hanapakkauksissa löytyy makuja sekä vaihtoehtoja vaativaankin makuun.   Kesän viineissä on vaihtoehtoja värien, makujen ja mausteiden kohdalla. […]

Lue lisää

Viinimatkalla vaihteeksi Viikkarilla

*Artikkeli sisältää tuotekuvauksia Viinit ovat edustavimmillaan ja maistuvimmillaan viinitiloilla ja -kellareissa. Joskus kuitenkaan aika ei anna periksi lähteä viinien syntysijoille. Silloin kannattaa lähteä merelle ” ei merta edemmäs kalaan”, vaan merimatkalle ruokien ja viinien perään. Viinimatka laivalla on kätevä, nopea ja edullinen tapa saada monipuolinen sekä laadukas katsaus ajankohtaisista viineistä eri puolelta viinimaailmaa. Voihan olla […]

Lue lisää

Saksan viinit ovat In ja Must

*Artikkeli sisältää tuotekuvauksia ja hintatietoja Saksan viinit valloittavat. Kesän tullen kannattaa ehdottomasti ottaa Saksan viinit tarkempaan tarkasteluun ja maisteluun. Matka alkaa toukokuussa perinteisillä Riesling – Spätburgunder viikoilla. Kuopiossa parhaiten mukaan pääsee Mustassa Lampaassa. Siellä on esillä ainakin 15 erilaista saksalaista viiniä Rieslingeistä ja Spätburgundereistä. Keittiö on valmistanut viineille oman vaihtuvan menun, jossa kevään ja lähialueen […]

Lue lisää

Raparperi-Brita on ykköshyvää

*Artikkeli sisältää tuotekuvauksia. Raparperia pidetään alkukesän ykkösherkkuna. Totta se on. Ei kuitenkaan kannata jäädä odottamaan ensimmäisiä nuoria raparperin varsia, varsinkin jos pakkasessa sattuu vielä olemaan edellisvuoden satoa. Siitä vaan Britan tekoon ja miettimään haasteellista viinivalintaa tälle makealle, rapealle ja kirpaisevalle herkulle. Raparperibrita, 10 annosta pohja 125 g voita 1 dl sokeria 2 kananmunankeltuaista 1,5 dl […]

Lue lisää

PASSOO OTTOO GRAN APPASSOO, opasti hesalainen savolaisia

*Artikkeli sisältää tuotekuvauksia ja hintatietoja Juankosken viini- ja ruokakurssin kevään viimeisessä kokoontumisessa maisteltiin kevään makuja, niin makupalojen kuin juomienkin kohdalla. Viinialan ammattilainen Ville Luukkanen Cisa Oy:stä oli opastamassa Kansalaisopiston kurssilaisia eri viinien taustoihin ja makuihin. Hänellä olikin paljon kerrottavaa ja maisteltavaa, kruununa kaksi Vuoden viinit 2017 – sarjan voittajaviiniä.   Villen viinisalkussa oli valko- ja […]

Lue lisää

Pääsiäismenu – älä purematta niele, vaan rakenna oma tarjoilukokonaisuus

*Artikkeli sisältää tuotekuvauksia ja hintatietoja Pääsiäinen on sopivasti talven ja kevään taitekohdassa. Se antaa myös vapaa-aikaa perheen ja ystävien kanssa hiljentymiseen, rentoutumiseen sekä makunautintoihin yhteisillä aterioilla. Pitkänä viikonloppuna voi hyvinkin toteuttaa erilaisia menuvaihtoehtoja, kukin mieltymystensä mukaan. Oheinen menu toteuttaa yksikertaisia makuja, ruoanlaiton helppoutta sekä ruoan ja viinin makuyhdistelmiä. Viinilasillinen: Riesling Grand Cru Muenchberg. Ranska, Alsace […]

Lue lisää

Kuopion Kansalaisopistolla elettiin Portugalin huhtikuussa

” *Artikkeli sisältää tuotekuvauksia ja hintatietoja ” Kun saapuu huhtikuu ja kukkiin peittää maan, on kauneimmillaan Coimbra. Ken sinne seisahtuu hän pois ei kaipaakaan, on Portugalin huhtikuu. ” Portugalin viinejä kevääseen ja kesään. Kesäviinejä ei tarvitse etsiä merten takaa. Portugalin laajasta viinivalikoimasta löytyy sopiva kumppani kesäkeittiön jokaiselle ruokalajille. Erinomaisen hinta-laatusuhteen lisäksi tarjolla on yksilöllisiä makuelämyksiä, […]

Lue lisää

Mediaihmiset kulttuurin ja kuohujen keskellä

*Artikkeli sisältää tuotekuvauksia ja hintatietoja Kaiken kokeneet media-alan ammattilaisetkin saivat hieman esimakua Pääsiäisestä kokoontuessaan Ortodoksisessa Kulttuurikeskus Sofiassa Vuosaaressa. Kuohuviinien tasting tarjosi uusia, kulttuurellisia elementtejä iltahetken myötä. Poikkeavassa kulttuuriympäristössä ja ehtoopalvelukseen osallistumisessa riitti katseltavaa sekä koettavaa. Ennen varsinaista tastinkiä osallistujilla oli mahdollisuus osallistua Metropoliitta Ambrosiuksen johdolla pidettyyn ehtoopalvelukseen Pyhän Viisauden kappelissa (Hagia Sofia). Ehtoopalvelus on ortodoksisessa […]

Lue lisää

Cassata – sisilialainen juustokakku

*Artikkeli sisältää tuotekuvauksia ja hintatietoja Pääsiäisen ruokapöydässä kunnioitetaan pitkän paastoajan päätöstä.  Yksinkertaisuus ja kauneus ovat kattauksessa esillä. Vanha totuus – paikallinen ruoka ja paikallinen viini – osoittaa taas toimivuutensa. Sisilialaisen juusto-hedelmäkakun ja saaren makean viinin yhdistelmä hiljentää sopivasti makunautintoihin ja keskittymään Pääsiäisen sanomaan. täyte: 250 g mascarpone-juustoa (laktoositon) 400 g Viola appelsiinituorejuustoa 1 dl sokeria […]

Lue lisää

Mikko ja Vesa (Paavon) keittiössä

 *Artikkeli sisältää tuotekuvauksia ja hintatietoja                                                                                          Radiokokit Vesa Toivanen ja Mikko Juntunen olivat aikansa legendoja keittiössä hellan äidillisessä huomassa. Heidän ansiokseen voi hyvillä mielin lukea savolaisen miehen madaltunut kynnys tarttua kauhan varteen. Nyt kotikeittiössä ovat puolestaan arjen sankarit ja kokkailevat kaverukset, Mikko, Paavo ja Vesa. He valmistivat Pääsiäiseenkin sopivan keveän ja maukkaan ateria. Pöytään nostettiin kylmäsavulohirullat […]

Lue lisää

Kevättä kohden Kuopiossa

Kevään ennusmerkit ovat ilmassa, hyvinkin. Harvinaisuuksia ja uhanalaisiakin lajeja on jäänyt kameran linssiin.   Teksti: Heikki Remes Kuva Ritariperhonen: Heikki Remes Kuva Valkoselkätikka: Pentti Tuovinen www.viinimies.com

Lue lisää

Kuha Walewska on vierasruoka vailla vertaa

*Artikkeli sisältää tuotekuvauksia ja hintatietoja Kuha Walewska on herkullinen ja tyylikäs juhlaruoka, jossa tuore, hienostunut kuha saa kumppanikseen maukkaan kastikkeen ja esillepanoon paahteisen gratinoinnin. Ruoka-annos tehdään joustavasti vaiheittain, jossa eri osasista rakentuu nautinnollinen elämys makujen ja esillepanon lopputuloksena. Kokonaisuuden kruunaa vivahteikas ja hedelmäinen valkoviini, jonka tasapainoinen hapokkuus sekä runsaus täydentävät ruoan makumaailmaa. Kuha Walewska, 4 […]

Lue lisää

Kokkisota Suomi 100v. -juhlamenusta on makujen tanner, osa Kuopio

*Artikkeli sisältää tuotekuvauksia ja hintatietoja Suomen itsenäisyyden juhlavuosi on täynnä tapahtumia jotka kunnioittavat maamme 100 vuotista taivalta ja sen taustoja. Kuopion kansalaisopiston ruoka-viinikursseilla Juankoskella ja Kuopiossa pidettiin kurssien välinen kokkisota itsenäisyyttä kunnioittavasta ruokamenusta. Ohessa kuopiolaisten toteutus.                                                                                               Suomi 100v. -juhlamenu/Kuopio                                             Valkia SUARISTON LOHLEEPEE saaristolaisleipä&kylmäsavulohi Finland 100 Champagne Brut Gisselbrecht Grand Cru Muenchberg […]

Lue lisää

Kokkisota Suomi 100v. -juhlamenusta on makujen tanner, osa Juankoski

*Artikkeli sisältää tuotekuvauksia ja hintatietoja Suomen itsenäisyyden juhlavuosi on täynnä tapahtumia jotka kunnioittavat maamme 100 vuotista taivalta ja sen taustoja. Kuopion kansalaisopiston ruoka-viinikursseilla Juankoskella ja Kuopiossa pidettiin kurssien välinen kokkisota itsenäisyyttä kunnioittavasta ruokamenusta. Ohessa juankoskelaisten toteutus.   Suomi 100v. -juhlamenu/Juankoski                 Valkia Gustav Tilli vodka   KIRKAS MADEKEITTO jälkiuuni ruisleipää Suomi 100 Blanc de Carsin 2014 […]

Lue lisää

Uuden vuoden uudet eväät

*Artikkeli sisältää tuotekuvauksia ja hintatietoja Vuoden vaihde on täynnä taikoja, toiveita ja lupauksia. Tänä uutena vuotena on hyvä vaihtaa Heavy Metal, tinat ja tinakauha, ja rokata kevyemmin. Se onnistuu rennosti ja kätevästi espanjalaiseen tapaan. Cava-pullo lienee valmiina vuoden vaihteen maljoja varten, joten tarvitaan vain rypäleitä ja katsotaan miltä uusi vuosi näyttää. Espanjan cavoissa on hedelmäisyyttä, […]

Lue lisää

Kuusenhakuretki on ukin ja lapsenlapsen yhteinen hetki

Joulun taika on perinteissä, tunnelmassa ja lasten silmissä. Se huipentuu joulukuusen ympärille, joka on tapahtumien keskiössä aattoiltana. Joulun ollessa jo ovella pikkuihminen saa ensikosketuksen joulun valmisteluun, kun lähtee ukin kanssa metsään joulupuun hakuun. Kuusenhakuretki talvisessa metsässä jättää parhaimmillaan mieleen lämpimän muistikuvan, joka pysyy mielessä läpi koko elämän. Joulu on kokonaisvaltainen elämys Joulupuun hankinta metsästä on […]

Lue lisää

Wilhelmiina-pulla johdattaa wanhan ajan jouluun

Joulun leivonnaiset viestittävät juhla-ajan tuoksuja, makuja ja sanomaa eri muodoissaan. Perinteinen pikkupulla saa päälleen jouluisen Wilhelmiina-koristeen, joka välittää sydämellisyyttä ja tuo esille joulun makumaailmaa. Kokonaisuudessa yhdistyvät hienostuneella tavalla tuoksun hento vaniljaisuus ja makujen rapea paahteisuus. Wilhemiinassa on joulun makuja ja mausteisuutta. Tee ensin peruspullataikina ja sen kohotessa Wilhelmiina-taikina. Wilhelmiina-taikina: 200 g voita 2 dl sokeria […]

Lue lisää

Tempranillo – jouluviini vailla vertaa

*Artikkeli sisältää tuotekuvauksia ja hintatietoja Joulu on täynnä värejä, tuoksuja ja makuja. Joulussa on sanomaa, tunnetta, pehmeyttä ja siitä nauttii mielellään ystävien kanssa. Samaa kannattaa hakea jouluviineistäkin. Espanjan viinit ovat suomalaisille tuttuja vuosikymmenien takaa. Viinien vivahteikkuus, pehmeys ja maltilliset tanniinit tekevät niistä suosittuja. Tempranillosta tehdyt viinit sopivat joulupöytään kypsän kinkun paahteiseen makuun. Halutessaan voi joulupöytään […]

Lue lisää

Wine trip after German wines

Heikki Remes, a wineman from Finland, is working as a teacher in Community College in Kuopio and other smaller surrounding towns. He has worked as a part-time teacher over twenty years promoting wine knowledge to people interested about food and wines. Heikki sees that wine culture belongs to everyone and actually people are interested dispite […]

Lue lisää

Espanjalainen joulu Kuopiossa

 *Artikkeli sisältää tuotekuvauksia ja hintatietoja Kuopion kansalaisopiston ruoka- ja viinikurssilaiset valmistivat joulupöytään tietoisesti erilaiset tarjottavat. He rakensivat joulumenun espanjalaiseen tapas-tyyliin, jossa raaka-aineet, maut, värit ja esillepano tarjoavat monimuotoisen makukimaran pienille talouksille tai vaihtelua jouluruokiin kaipaaville. Espanjalaisista viineistä oli kullekin ruoalle tarjolla oma viinivaihtoehtonsa. Pienistä tapas-annoksista koottu joulupöytä on houkutteleva, näyttävä ja monipuolinen kattaus. Tarjolle on […]

Lue lisää

Marskin makumatka juhlistaa itsenäisyyttä

*Artikkeli sisältää tuotekuvauksia ja hintatietoja Kuopion Kansalaisopiston ruoka- ja viinikurssilaiset rakensivat itsenäisyyden juhla-aterian Marskin makujen mukaan. Menuun kuului itseoikeutetusti Marskin malja, paistettua kuhaa piparjuurivoisulalla, Vorschmakia ja Marskin mustikkapiirakka. Viinit komppasivat aterialla nautittuja ruokia. Marskin malja: Mannerheimin sodanaikaisen adjutantin Ragnar Grönvallin aito Marskin ryyppy; Eau-de Vie de la table Ronde de St. Michel: 1 l Linie-Aquavit, […]

Lue lisää