Kauden ensimmäinen puolimaraton on nyt kipitetty

Pytty ja ruisleipä kainalossa takaisin kotiin Varpaisjärveltä.

Varpaisjärven yömaratonin puolikkaasta on tätä kirjoittaessa aikaa vajaa vuorokausi.

Aika 1:40:30.3 maistuu, onhan se uusi ennätykseni puolimaratonilla. Samalla on pakko sanoa, että vähän aika sylettääkin. Tavoite alle 1.40 alituksesta oli heti ensimmäisessä kisassani niin lähellä. Vaikka kuinka yritin rutistaa viime kilometreillä, niin riittävää vauhtia ei enää koneesta irronnut.

Nyt vajaa vuorokausi myöhemmin voin vain todeta, että olipahan kisa.

Helteinen sää yllätti, vaikka itselleni lämpimässä juokseminen ei ole koskaan ollut ongelma. Mutta kovempivauhtinen juoksu yli 20 asteen kelissä oli kova kokemus kropalle. Join jokaisella juottopisteellä, mutta jälkikäteen voin todeta, että otin alussa nestettä liian vähän vatsassa hölskymisen pelossa. Kahdella viimeisellä juottopaikalla jo pysähdyin ja hörppäsin mukit kunnolla tyhjäksi.

Maalissa juomaa menikin varmaan kertaheitolla litran verran. Pikkuisen taisi olla nestehukan oireita, kun kevyttä jysäriäkin pukkasi.

Starttiaika kello 21 tarkoitti sitä, että olin palkintojenjaon jälkeen takaisin kotona Kuopiossa hiukan puolenyön jälkeen. Keho kävi sen verran kierroksilla, että uni alkoi maistua vasta yhden aikaan yöllä.

Heräsin muutaman kerran yön aikana, kun jalkoja pakotti ja pumppukin hakkasi vielä ylimääräistä kierrosta. Eli koville otti.

Vaikka oloni oli tänä aamuna kuin jyrän alle jääneellä, antoi kisa paljon hyvääkin. Parasta oli, että leikattu polveni ei oireillut juoksun aikana ollenkaan, eikä juuri tänäänkään.

Toiseksi pystyin pitämään omaa kovaa vauhtiani suht kivasti. Seinä ei tullut vastaan matkan aikana. Eli kehitystä on tapahtunut sitten viime syksyn.

Hellekelin kisavarustus. Kevyestä vaatetuksesta huolimatta kisan aikana tuli hiki.

Hellekelin varustus. Kevyestä vaatetuksesta huolimatta kisan aikana tuli hiki.

Vaikka juoksukauden ykköstavoitteeni ei alittanutkaan heti, on eilisen kokemuksen jälkeen luottavaista lähteä viilaamaan kuntoani kohti seuraavia syksyn puolimaratoneita. Onneksi kesälomani alkaa viikon kuluttua. Se mahdollistaa kovemman treenipätkän suorittamisen nyt heinäkuussa.

Tiedän ainakin, että ensi kerralla matkavauhti pitää vääntää heti startista vielä hitusen nopeammaksi. Muuten ei millään ehdi aikatavoitteisiin.

Reittinä Varpaisjärven kisa on asvalttitietä yhteen suuntaan ja kääntöpaikalta takaisin. Noustavaakin löytyy. Varsinkin kylänraitin viimeiset mäet ennen maalia söivät vauhtia.

Naisten suihku- ja saunatila oli paikkakunnan paloasemalla, todella siisti paikka peseytyä ja vaihtaa hikiset vaatteet kuiviin.

Muutenkin järjestelyt tapahtumassa toimivat moitteettomasti. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tapahtumaa!