Kauhea kisakuume

Vaikka tällä kuvan Savolanniemen puistopolullakin tulee juostua viikottain, ei näihin maisemiin kyllästy ikinä.

Kuopion maratonin jälkilöylyt lyövät kuumana tässä kropassa vielä näin reilu viikko tapahtuman jälkeen.

Eikä pelkästään sen johdosta, että pari päivää maalintulon perään päälle puski armoton lentsu, josta en ole harmikseni toipunut vielä täysin. Mutta onneksi olotila rööreissä näyttäisi pikkuhiljaa helpottavan ja pääsen toivottavasti päättämään hiljaiselon juoksurintamalla ihan lähipäivinä.

Niinpä sunnuntain ja maanantain kevyitä juoksu-kävelylenkkejä lukuun ottamatta, ovat koivet saaneet olla ihan rauhoikseen.

Mieli sen sijaan ei ole saanut juoksulta rauhaa. Päällä on ihan armoton kisakuume. Loppusyksyn kaikki potentiaaliset puolimaratonvaihtoehdot on plärätty läpi. Hyvin todennäköistä on, että numerolappua isketään vielä rintaan lokakuun puolella.

Adidaksen boston boost-malli on saanut paljon kehuja vauhtikenkinä. Niinpä hankin ne ultra boostien rinnnalle.

Adidaksen boston boost-malli on saanut paljon kehuja vauhtikenkinä. Niinpä hankin ne ultra boostien rinnnalle.

Startti-intoa ei yhtään helpota sekään, että hankin loppukesästä Adidaksen paljon kehutut boston boostit. Vähän niin kuin vauhtikengiksi. Kuopiossa en kuitenkaan uskaltanut vielä kyseisillä tossuilla startata, kun juoksukilsoja niiden parissa oli alla kohtalaisen vähän. Että pitäisihän sitä päästä koklaamaan, että onko eri kengällä minkälainen vaikutus kisavauhtiin.

Jos röhää ei lasketa, niin palautuminen Kuopio maratonin puolikkaalta on sujunut kuin unelma. Itse asiassa kahden viime päivän pikkujuoksujen aikana jalat ovat tuntuneet i-h-a-n-i-l-t-a. Nämä kipittimet kun saisi säilöttyä loppuelämäkseen, niin kaikki sportti sujuisi kohtalaisen helposti.

Kun mieli halajaa vielä kisaamaan, tarkoittaa se, että lepojakson sijaan palaan lähiviikoiksi vielä ohjelmoidun juoksuharjoittelun pariin. Tavoitteena on ennen kaikkea ylläpitää nykykuntoa ja kenties viilata sitä pienenpienen pykälän verran kovemmalle kisatatsille. Toki voipihan se olla niinkin, että kuntoilijan kauden kuntohuippu osui omalla kohdallani viime viikolle. Tähänkin vaihtoehtoon on henkisesti varauduttu.