Kuopio-maraton somessa

Kuopio-maratonin sometiimi kuuntelee, kun Marko Ahtiainen jakaa neuvojaan.

Kuopio-maratonin sometiimi kuuntelee, kun Marko Ahtiainen jakaa neuvojaan.

Meinaa muuten Kuopio-maraton näkyä ja tuntua sosiaalisessa mediassa. Sen verran tykin some-tiimin on Savon suurin juoksutapahtuma ympärilleen kerännyt. Viisikko kokoontui ensimmäisen kerran tämän viikon maanantaina, ja tiimin päivitykset kunkin omasta valmistautumisesta kohti h-hetkeä pitäisi löytyä netistä helmikuun alusta lähtien. Huippua! Odotan innolla, minkälaisia tuntemuksia ja kokemuksia Piia, Jenna, Mika Tomi ja Jaana jakavat treenikauden aikana.

Kuopion Reippaan Marko Ahtiainen saattoi sometiimin taipaleelle tunnin tekniikkasessiolla Kuopio-hallissa.

Korjattavaa löytyi, muun muassa liian pitkiä askelia, käsien käyttö, lantion asento.

Ahtiainen muistutti, että juoksutekniikkaa ei tarvitse ahmia koko ajan yhden harjoituskerran aikana. Riittää vaikka, että viilaa korjattavia seikkoja vaikkapa kahden katuvalopylvään ajan viiden minuutin välein.

Niinpä. Tekniikka on meikäläisenkin heikko kohta. Olen juuri tyypillinen lantio kasassa harppova lenkkeilijä, joka periaatteessa jaksaisi junnata hiipien pk-tahtiaan hamaan tappiin. Mutta ennätykset voi tällä tyylillä unohtaa.

Aika selvää onkin, että jotain tarttis tehdä. Vinkkejä hyviin ja helposti yksin toteutettaviin tekniikkaharjoituksiin saa lähettää.