Lähes täydellinen juoksukausi

Kausi 2015 sai juoksurintamalla pokaalisen päätöksen. Kolme puolimaratonia ja kaksi lyhyempää kisaa olivat tälle kropalle juuri sopivasti.

Juoksuvuosi 2015 sai omalta osaltani päätöksen jo lähes kuukausi sitten. Numerolappu kiinnittyi tällä kertaa Osmon superhölkän merkeissä. Nopeaksi haukuttu baana houkutti vielä Pieksämäelle.

Tuntemukset omasta kropasta pitivät paikkansa, ja sain hilattua puolimaratonennätystäni vielä uusiin lukemiin. Kello pysähtyi tällä kertaa aikaan 1.35,51.

Lähdin matkaan puhtaasti ennätysmielessä, vaikka edeltävä treenijakso oli ollut huono.

Se tarkoitti uhkarohkeaakin vauhdinjakoa heti ensimmäisistä kilometreistä alkaen. Jossain takaraivossa kyti vielä alle 1.35 alituskin. Kun matkaa oli taittunut puolikkaasta yli puolet, jouduin huomaamaan, että alitus jää odottamaan ensi vuotta. Pari huonoa kilometriä olivat tiputtaneet vauhtiani sen verran, että yksin juoksemalla en saanut väsyneenä runtattua tempoa enää uuteen nousuun. Sen verran limiteillä näissä ajoissa liikutaan oman juoksukuntoni suhteen, että vetoapu olisi verraton.

Siksi suosittelenkin ennätysintoilijoita ehdottomasti kokeilemaan starttia suurissa eurooppalaisissa katumaratoneissa. Itse osallistuin vuosi sitten lokakuussa Brysselissä puolikkaalle. Kun ympärillä oli koko ajan vähintään kymmenittäin muita juoksijoita, sai kanssakilpailijoista ihan mielettömän tsempin omaankin juoksemiseen.

Pieksämäen reitti oli luvatun tasainen, mutta en nyt aivan ihastunut kahden kiekan reittiin, jossa oli yllättävän paljon rytminvaihtoa vaatinutta mutkittelua. Lisäksi olisin kaivannut ehdottomasti toisen huoltopisteen urheilutalon tuntumaan.

 

Syyslomalla Espanjan lämmössä en malttanut jättää juoksulenkkejä väliin.

Syyslomalla Espanjan lämmössä en malttanut jättää juoksulenkkejä väliin.

Joka tapauksessa juoksukauteni 2015 päätös oli onnistunut. Nyt on ollut levon ja huilailun paikka, vaikka se sportin puolella on aina ollut minulle vaikeaa. Tällä kertaa juoksupaussiani on edesauttanut oikea takareiteni, joka oli lähes kaksi viikkoa Pieksämäen kisan jälkeen aivan juntturassa.

Tosin pari pientä lenkintapaista oli pakko käydä lönköttelemässä syysloman Espanjan visiitillä, kun arskakin paistoi niin somasti rantamaisemassa.

Ja eivät lenkkarit ole saaneet olla levossa oikein viime päivinäkään, kun hiihtokausi antaa vielä odottaa, ja jotain sportin tapaista tahtoo tehdä ulkona.

Kauden ensimmäiset hiihtokilsat Leppävirran putkessa. Hyvin sujunut juoksukesä tuntui ladulla. Suksi luisti talven ekalla lenkillä aiempia vuosia sujuvammin.

Kauden ensimmäiset hiihtokilsat Leppävirran putkessa. Hyvin sujunut juoksukesä tuntui ladulla. Suksi luisti talven ekalla lenkillä aiempia vuosia sujuvammin.