Lempikenkäni

Luottokolmikko, joka on aina valmis pieneen tai suurempaan hikihetkeen.

Jalkani sujahtavat mieluusti johonkin pariin yllä olevan kuvan kolmikosta.

Olin pitkään lenkkareiden suhteen vain ja ainoastaan Nike-tyttöjä. Kerran tässä välissä hairahduin Asicsiin, mutta elo niin kutsuttujen kakstonnisten kanssa ei ollut juoksulenkeillä kovinkaan auvoisaa.

Äkkiä paluu Niken perusvarmoihin pegasuksiin ja päätös, ettei koskaan enää mitään muuta mallia.

Viime talven surkeasta lumitilanteesta johtuen kuvan keskimmäiset jäivät vähälle käytölle, ja hankin sohjossa sekä liukkaalla rämpimiseen vasemmanpuoleiset. Ajatuksena, että jos Salomonin speedcrossien kanssa ei löydy juoksuyhteistyötä, niin kelpaavat vaikka pihahommiin. Ai, että ovat kelvanneet. Ihan ykköset, kun lenkki suuntautuu metsäpoluille tai kun keli on rospuutto. Kevyet ja minulle riittävän pitävät. Mutta asvalttihommiin ”ässistä” ei ole.

Adidaksen boost-vouhotukselta ei ole voinut välttyä kukaan juoksuintoilija pariin viime vuoteen. Oma suhteeni adduihin on aiemmin aina kaatunut tunteeseen liian leveästä lestistä.

Kun takanani oli liian monta kavereiden hehkuttamaa tekstiä energy boosteista viime keväänä, pakkohan niitä oli lähteä sovittamaan. Ensituntuma kimmoisat, kepeät ja istuvat. Nopea, vähän harkitsematonkin päätös ja tossut kassan kautta kotiin.

Sama kahden koon ja yhden iin tuntuma on säilynyt tähän asti. Energy boost on malli meikäläisen menoon, varsinkin vauhtilenkeillä. Välillä tosin turvaudun takuuvarmoihin pegasuksiin.

Entäpä sitten keskimmäiset. Ne rakkaimmat. Rossignolin vapaan hiihtomonot, jotka ovat palvelleet jo vuosia, ja joiden istuvuus jalkoihini on luokkaa jättebra. Vähän jo surettaa ajatus, että rossareideni palvelusvuodet vetelevät viimeisiään.

Jos hiihtomonoissa käyttöikä on vuosia, samaa ei voi sanoa aktiivikäytössä olevista juoksukengistä. Omalla kohdallani olen huomannut monesti jalkakipujen johtuvan pelkästään jo parhaat päivänsä ohittaneiden juoksutossujen käytöstä.

Nyt mietinnässä onkin uusi pari energy boostien tilalle. Ja kuin sopivasti tuorein Juoksija-lehti esittelee boost-perheen tuoreimman tulokkaan, ultran. Siitäkö uusi tykkipari ennätysjahtiini?