Tekniikkaa taskussa ja ranteessa

Jos jotain niin ilman musavehkeitä en suostu lenkille lähtemään. Liikunnan ja musiikin liitto, matchmade in heaven, ehdottomasti.

Itselleni on ihan überhirveä ajatus juosta tai hiihtää yksin ilman nappeja korvissani. Olen ehdoton musaihminen urheillessa, enkä voi ymmärtämään kanssahikoilijoita, jotka pystyvät veivaamaan lenkkiään ilman biisin tarjoamaa rytmiä ja fiilistä.

Mutta huipputarkka en ole lenkkimusiikistani. Tällä hetkellä ehdoton ykkösvaihtoehtoni on radiokanava Loop, joka tykittää juuri kestävyysurheiluun sopivaa nopeatempoista listahittiä. Loopin iso plussa on myös, että juontajien puheet on vedetty minimiin.

Tätä varten hankin muutama vuosi sitten ns. kakkospuhelimen. Kuvan nokialaisesta on älypuhelimuus kaukana. Sen sijaan siinä on radio ja todella pitkäkestoinen akku, joka ei hyydy yli 20 asteen pakkasessakaan. Lisäksi se on pieni ja kevyt, saa tungettua trikoiden pieniinkin taskuihin.

Nokialaisen lisäksi treenikamukseni on päässyt toinenkin tekninen vempele.

Reilun kuukauden ajan olen tehnyt tuttavuutta Polarin M400:n kanssa. Uuden sykemittarin hankinnassa ykköskriteerini oli gps-valmius. M400 oli hinnaltaan kohtuullinen ja Polarin logiikka oli ennestään tuttu, niin Garmin ja Suunto hävisivät tämän kuluttajan vertailussa.

Toistaiseksi kellon isoin ärsytys on, että välillä gps:n löytäminen kestää jopa viisi minuuttia. Mutta esimerkiksi toimintojen käytettävyys on ollut helppoa.

Vaikka olen viime vuodet pärjännyt lenkeilläni ilman aataminaikuista sykemittariani, niin jännästi sitä heti jää nalkkiin tähän uuden mittarin tarjoamaan dataan.