Vaihtoehto pitkälle juoksulenkille

Kuntoilu on aivan mahtavaa hommaa tähän aikaan vuodesta, kun joka paikka puskee vihreää.

Monen mielestähän juoksu on äärimmäisen tylsä harrastus. Nylkyttää pitkin mantuja askelta toisen eteen parhaimmillaan tuntikausia. Yksinkertaista ja välillä aika hidastakin. Sitähän se juoksu monesti on.

Oman mielenterveyden ja leikatun polveni puolesta teen juoksuaikanani vähintään kerran kuukaudessa pitkän lenkin juoksun sijaan pyörän selästä.

Kuopiossahan pääsee polkemaan pyörän kanssa aivan mahtavia kiekkoja. Oma parin tunnin kestoinen suosikki fillarointilenkki kiertää oikeastaan koko kaupungin. Saaristokaupungista Saaristokatua pitkin Vänärin suuntaan, sieltä Itkonniemelle, Kettulanlahteen, ja pian huomaat olevasi jo Päivärannassa. Matka jatkuu sujuvasti Julkulan läpi, koukaten Niuvantielle, yliopiston ohitse ja Kolmisoppea kohti, josta vielä ainakin Pitkälahden ja Litmasen kautta. Oikein intopäivänä kierrän vielä Neulamäen.

Pyöräilyn iso plussa pitkällä lenkillä on se, että syke pysyy kerrankin riittävän matalalla, kun vaan malttaa.

Viime kesän perusteella olen huomannut, että ainakaan omalla kohdallani juoksuvauhdin kehitys ei hiivu, vaikka pitkän lenkin korvaisi vaikka joka toinen viikko fillaritreenillä.

Oma suosikkiajankohtani parin tunnin pyörälenkille ovat viikonloppuaamut. Kun muu kaupunki vasta heräilee, eikä autoliikennettäkään ole haitaksi.