Viimeistely tehty, nyt sormet ristiin

Kokeilin 20 minuutin verran toivomaani puolimaratonvauhtia sunnutaina. Perjantaina on edessä startti Varpaiisjärven yömaratonilla.

Iso kääk! Edessä on alkukauteni ensimmäinen todellinen juoksukunnonmittari. Tulevana perjantaina olisi tarkoitus vetää pitkästä aikaa numerolappua rintaan ja kokeilla, mihin kyytiin sitä nykykunnollani puolimaratonilla pääsenkään.

Vähän nihkeästi meinaa tähän aikaan vuodesta olla tarjolla sopivia juoksukisoja lähiseudulla, mutta onneksi löytyi.

Legendaarista Varpaisjärven yömaratonia on nyt toivottavasti minullakin edessä puolikkaan verran.

Kaikki tarvittava on tehty viime viikolla seuraavalla ohjelmalla:

* Maanantaina lepo.

* Tiistaina 40 minuuttia kevyttä sekä punttitreeniä ylä- ja keskivartalolle.

* Keskiviikkona 8 kertaa 3 minuutin vedot 2 minuutin hölkkäpalautuksin, alkuun ja loppuun 20 minuuttia lämmittelyä/palauttelua.

* Torstaina 40 minuuttia kevyttä palauttelua ja aiemmin päivällä punttia keski- ja yläkropalle.

* Perjantaina lepo.

* Lauantaina 5 kertaa 3 minuuttia kympin kisavauhdilla, 2 minuutin hölkkäpalautuksin. Normaalit 20 minuutin lämmittelyt/palauttelut.

* Sunnuntaina 20 minuuttia kevyttä, 20 minuuttia puolimaravauhtia, 20 minuuttia kevyttä.

 

En yleensä tee peräkkäisinä päivinä kovia treenejä. Nyt noudatin orjallisesti ohjeita, ja yllättävän hyvin pystyin sunnuntaina pitämään toivomaani puolimaratonvauhtia. Ihan vaivatonta, rentoa ja lennokasta se ei ollut (kuten kuvasta näkyy). Mutta niinhän se välillä on, kun yrittää käskyttää jalkojaan juuri tiettyyn vauhtiin.

Nyt ei auta kuin toivoa, että pääsen jonkinmoiseen juoksuintoon perjantaina. Varpaisjärven kisan erikoispiirrehän on se, että puolikkaan ja kokonaisen maratonin startti on illalla kello 21. Tarkoittaa, että on koko päivä aikaa hermoilla kisankulkua.

Halusin startata puolikkaalle jo tässä vaiheessa harjoituskautta, että voin seuraavien kahden kuukauden aikana ennen Kuopion maratonia tehdä tarvittavat viilaukset omaan juoksemiseeni. Luottoa yhä löytyy, että syksyllä alittuu aika alle 1.40.

Tällä viikolla en tee enää ihmeempiä. Maanantaina kävin hieronnassa ja keskiviikkona sekä torstaina pientä hölkkää. Päälle venyttelyt joka ilta, niin enköhän minä ainakin maaliin asti pääse perjantaivuorokauden puolella.

JÄNNITTÄÄ.