Aika eteen vai taakse?

DSCF1762
Harmaa ja hämärä päivä. Vielä kun tiedostaisi kellon ajan? Taas se päivä, jolloin kelloja pitää siirtää jos aikoo ajan rytmissä pysyä.Työssä olevilla ainakin tärkeää, mutta meillä eläkkeensaajilla ei ole sen väliä,… tunti sinne tai tänne, entä sitten?
Vaikka tämä aikojensääntö, kellonkääntö, on ollut jo vuosia, niin ei siihen fyysisesti totu. Työelämässä ollessa oli kauhea väsymys päällä joka kevät ja syksy kun aikaa rustattiin suuntaan tai toiseen. Olo oli kuin karhulla syksyllä… tahtoi vaan ryömiä koloon ja nukkua koko talvi! Ei auttanut c vitamiinit söi ja joi vaikka litran kerralla.. No melkein.

Sopeuduttava tähän vaan on, niinkauan kun isokenkäiset päättää, että pysytään vaan siinä joko kesä- tai talviajassa. Päätetään venkoilu kerrankin eikä jätetä puolitiehen roikkumaan.
DSCF1771

Jospa joutessamme alkaisimme funtsia mikä olisi itsestä kivaa ajankulua. Joku soittaa, joku laulaa, joku maalaa, joku ratkoo ristikoita, toinen ui, toinen laatii tarinoita. Yksi kantaa kameraa ja näppäilee kuvia omaksi ja muiden iloksi.

On jokaiselle mieleistä tekemistä vaikka tuleekin pimeä talvi taas.

Kynttilänloisteessa kahvia nauttien

Maire Kröger