Ankeaa harmaata ilman kuittia.

Kannattaako säästäminen sukanvarteen?

Maisema on harmaa vesisateesta.

Uutisetkin toitottaa samaa harmaata värisuoraa, euromaiden kokousantia. Asialista junnaa paikallaan, kyllästymisen merkkejä on jo ilmassa havaittavissa. Uusia ja eteenpäin vieviä terveisiä ei ole herunut viikkoon ainakaan.

Yleensä loikkaan masentavat uutiset yli, sillä ei tätä ankeaa harmaata sadesäätä muuten kestäisi. Mutta nyt on vaan niin totaalisesti vyörynyt tuo uutisten pääpaino vahvasti Kreikka painotteiseksi, siihen on tahtomattaan jäänyt kiinni.

Mielialoja ilmenee, tottakai, puolesta ja vastaan, kuka mitenkin asiasta ajatteleikse…ja aina muka oikeasti. No mutta. Muistiini nousee tässäkin tapauksessa vanhan kansan viisaat sanat:

-Velka kun sattuu olemaan veli otettaessa, veljenpojaksi muuttuu myöhemmin, oli sitten velan ottaja yksityishenkilö tahi kokonainen maa.

Olen käsittänyt että euromaat tukevat toisiaan myötä- ja vastamäessä, mutta tulee se raja jossain vastaan sielläkin. Ei se raha kasva puussa vaan rehellistä työtä tehden, ja huom!, rehellisesti veroja maksamalla.
Turistille yhteinen rahayksikkö tuo helpotusta, rahaa varmasti virtaa lomakohteeseen, jatko hyödyntää veroina koko maata? Eikö?

” Asiahan ei minulle mitenkään kuulu” mutta käydessäni Kreikassa.. noin 10 vuotta sitten kylläkin, ihmettelin sitä että en saanut ostoksistani kuittia vaikka pyysin? Tivasin koruja ostaessani että kuitti on saatava, ymmärrykseeni ei mennyt se, että arvokkaatkin korut ostan ilman kuittia. No sain sen lopulta, jonkunlaisen lapun, käsinkirjoitetun. Kuitenkin …koska en kieltä hallinnut, siinä olisi varmaan voinut lukea vaikka mitä? Vaikka että arvaa mitä?

Oikea kuittimalli olisi minuun uponnut paremmin saaden luotettavan kuvan maasta. Lomafiilis kuitenkin on se pääasia, siinä ei ollut valittamista. Aurinkoa riitti.

Takerrun vielä kuitti asiaan.
Olen näet oppinut siihen että documenttia pitää saada mappia varten, oli ostos sitten pieni tai iso. Ilmankos olen ollut ” nipottajan” maineessa nuorempana. Siitä maineesta oli hyötyä sekä harmia, mutta suoraselkäisenä sai yhdistyksien rahavirtaa hoitaa. Aina kuitenkin törmäsi täälläkin siihen että sai onkia kuitteja.. ” onko ne niin tärkeät, meni kai roskiin jo ” sanomisiin. Oli ne tärkeät että kirjanpitoon ei tullut harmaita kohtia. Huoah!

Joka tapauksessa ajattelen tästä mediamylläkästä että sitä saa mitä tilaa. Olisiko Kreikassa aika muuttaa asennetta, Ottaa kuitit käyttöön, alkaa säästä sukanvarteen? Sillä pienessäkin on ison alku.

Tämä on vaan minun mielipide.