Eletään mielenkiintoisia aikoja.

Ensinnäkin, liukkaus ja  lumi !

Lunta on sadellut ihan riittämiin ja kuormaajat ajavat täysiä lasteja mikä mihinkin vaan voisi  sivummalle laskea valkoisen kuormansa. Hiekoittajat ajelee aurauskaluston perässä  ja yrittävät hiekoittaa parhaansa mukaan,  mutta eihän hekään kaikkialle heti ehdi.

Niin sitten  saa kuulla  valituksia teiden kunnosta…  Huolestuttavaahan se on jos tie on kuin luistinrata, ja kulkijan  alla ei ole tukevia piikkejä. Jalankulkijan on osattava varustautua ihan samoin . Itselläni on talvikengissä menossa jo kolmannet piikit jotka voi kääntää sisäänpäin  tullessani sisätiloihin. Ne ovat maksaneet itsensä taatusti monta kertaa takaisin.

Hyvillä mielin voin kehaista että en ole kaatunut kertaakaan !

Tykkylumi on ollut viimepäivien puheenaihe, eikä syystä. Sähköjä on poissa vielä monesta taloudesta kun puut niijailevat lumen painosta virtalinjoille. Meille luonnon ihailijoille tällaiset lumenmäärät ovat vaan kaunista katsella. Eikö vain, kuten ylläoleva kuva?

Mielenkiintoa ovat naulinneet myös meneillään menevät pressakisat. Minäkin olen jättänyt mediassa omat suosikini kisan ajaksi  sivuun ja seurailen nyt miten kukin kaliffiksi pyrkijä itseään esille tuo ja kehuu..  Aika heppoista useamman osalta, väritöntä, laimeaa, joukkoon sekoittui tähän mennessä yksi amerikkalaista  mallia oleva syytösryöppy.

Ihan iletti.

Useammalla oli unohtunut mikä kuuluu pressan tehtäviin. Oli kilpalaulantaa koko puheenparsi… Osalla paistaa kokemuksen ohut puute. Luulisin että monella on kasvun paikka, kokemuksia lisää ja viisautta myös. Nyt on vaan väärä aika, liian aikainen / myöhäinen sellainen,  hakea kansan suosiota pressaksi pressan paikalle.

Eikä tule toista kierrosta, se on kannatuksen mukaan selvä.

Virtaavia paikkoja on mitä yllättävimmissä paikoissa. Niitä osaakin viisas varoa, mutta on syytä olla varovainen myös niillä ” varmoilla ”, sillä lumi peittää kavalankin höttöpaikan. Kun osaa olla varovainen niin voi  myös ihailla luonnon kauneutta….

Viimeinen kuva olkoon vertauskuvallinen  meneillään oleviin viikkoihin.

Maire Kröger