Grillataanko?

Pitäiskö rillata? Rillataanko? Tähän lentävään lauseeseen törmää päivittäin sellainenkin joka ei grilliä omista, moista kapinetta. Joten, en osaa edes kuvitella miten se edes toimii. Puilla, sytytysnesteellä vai sähköllä? Varmaankin kaikilla.
Ja mööpelit ovat joko jonkinlaisia jotenkuten toimivia, tai sitten sitä ihan viimeistä huutoa, riippuu miten lihava kukkaro on ollut asialla vempainta valitsemassa.

Sitten se, mitä sen vempaimen kitaan latetaan? Rillataan. Kuulemma lihaa, makkaraa, kalaa, kanaa, kasviksia. Siis kaikkea mitä talvella kokkaillaan keittiön uunin ja hellan ääressä.Viihtyisässä tahi epäviihtyisässä keittiössä.
Siinä grillin ääressä hyörii poikkeuksellisesti usein mies, jota talvella harvemmin kokkina köökissä näkee. Vaikka ei sen puoleen, olen minä sellaisiakin poikkeuksia nähnyt pari ainakin.. Ja ihme ja kumma, miten he saavatkaan maistuvampaa safkaa, vaikka olisi kyseessä ihan tavallinen pulla.

Grillin ääressä inspis saa oikein siivet, keittokirjasta otetaan vain pienet vinkit, mutta toteututus kuitenkin lähtee ihan omista ideoista. Kun ruuan tuoksu sitten alkaa tienoolla, rannoilla, notkoilla ja saarelmilla leijailla, niin sitä ei voi vastustaa vastasyönytkään. Kokin valpas silmä on valvonut että kaikki ovat valmistuneet juuri sellaisiksi kuin niiden pitää ollakkin.

Miksikö tämä ylistys rillaajille? No siksi, että minulla on onni edes kerran kesässä päästä tuollaisen kokin taivaallisten ruokien ääreen.

Kommentit

  • Ari Niemeläinen

    Onnellinen se Maire! Makkara jää sisältä kylmäksi tai sitten palaa karrelle. Kasviksista osa jää kivikovaksi ja hautuu mössöksi. Liha, joka kaupasta ostettuna vaikuttaa herkulliselta muuttuu kuivaksi lankunpätkäksi tai jää verta tirsuvaksi koiraneineeksi. Siksipä minäkin jätän homman sen osaaville, onneksi minullekin noin kerran kesässä saapuvat mökille ne kauas puusta tippuneet omenat, kaikki nuo kauhuskenaariot unohtuvat yhdessä iloiten herkkuja popsittaessa!

    • Maire Kröger

      Ei taideta olla yksin :-) Ei me kaikkia osata, eikä kaet tarviikkaa ?

Kommentointi on suljettu.