Halloo… saesko taksii?

Partsilla on kuuma.  Aurinko, toinen aamuvirkku, helottaa täysillä  kukat nuokkuu vettä vailla…

Niinpä on ensin  niille heitettävä vettä, ennenkuin uskaltaa itseään kahvilla  ruveta virkistämään.. Kun on niitä kukkia partsille kerta haalinut.

Mustarastaskin jo virittelee huiluaan, – kovin on kirkas ääni jo tähän aikaan ? Ihmettelee varmaan että onpas hiljaista kun ei autojen hurinaa kuulu eikä raksan meteliä? No ei kuulu. On viikonloppu, ja on muutakii…

Heinäkuu pyörähti käyntiin ja vallattomuus alkaa rehottaa. Lomat. Ja ettei vaan muutakin  villiä mielessä kytene ? Mahiksia ainakin  pölähti  vaikka mihin kun .ykskaks akka tahi ukko häviää tien poskeen tahi kadunvarteen. Minne sillä tolleen nyt kiire, lomalla?  Kesken kaeken?

  • saesko olla taksii..?
  • siis hä? Ethän sinä taksi oo ?
  • no kyllä jos kyyvistä sovitaan.   – Paljonko maksaa Mualiman navalle?
  • napoja on siellä ja tiällä, riippuu mistä kahtoo…
  • iha vuan tänne meeijän torille..
  • hyppeeppäs  takakonttiin.

Näitä keskusteluja varmaan kuulee tästälähin ihmetyssävyisesti sellaisistakin paikoista mihin tähän asti ollaan  turvallisesti totuttu.On ollut kyltti taksin katolla ja numero Ja kuitin on saanut jos on älynnyt pyytää.

Siis on ollut ! Nyt sitten saa olla taksina ( jos on ajokortti  tietennii.. ja lupaehdot täyttänyt ) vaikka kuka ja vaikka mikä ajopelinä..

Mutta mikä minua huvittaa, saa olla ajopelinä vaikka  kuorma-auto, jopa mopoauto! Hekoheko… miksei polkupyörä? Kulettiin sitä pyöräntangolla ennennii..

Kyytimaksusta tulee takuu varmasti  erimielisyyksiä. Huijarit pääsee luvanalaisesti vallalle, uskokaa minua.

Tämäkö lienee sitä EUn yhtenäisyyttä ? Miten moni on joutunut huijaritaksin ryöstämäksi? Kaunista puhetta, mutta petollista. Sanon vaan että vanhassa vara parempi.

Mihin tämäkin ” uudistus ” lopulta johtanee, kohti sekasortoa, sanon minä..

Aamuvirkku