Heinäkuun hiet….

Tämä kesä oli lyhyt ja vähäluminen  jos nyt ensimmäisiä ajatuksia kokoon  keräisi.

Alkukesä läksi  käyntiin kangerrellen, mutta sitten lävähti täysillä helle jonka kourissa hikosi Euroopan lisäksi Suomikin. Lämpöennätyksiä saatiin , nurmi alkoi kellastua veden puutteesta, vesilasku nousi heinäkuulla varmasti terävänä piikkinä tilastoissa. Suihkussa huomasi että vesi on vain märkää joka haihtui lämpimältä iholta miltei heti.Ikäihmiset pysyttelivät varjossa aloillaan, toiset taas  sinnitteli auringossa välittämättä melanoomavaaroista.

Ikä tuo mukanaan viisautta, tuo auringonpalvonta ei hyvää hurraata laula,  ajatteli  Aamuvirkku.

Mutta uskooko tuota nuori? Ei varmaan, vaan sipaisee vaan aurinkovoidetta lisää kroppaansa ja nauraa päälle.

No auttaahan  se hiukan, edes se.

Ne, joitten kesäloma sattui heinäkuulle ja olivat varanneet ” takuuvarman ” loma-ajan jostain kuumasta maasta, huomasivat että kun lähti sutta pakoon, tuli karhu vastaan ! Eli helle oli tukalan kuuma meni sitten minne vaan, ei sadetta tullut  missään… Tai tuli, kaaosmaisena myrskynä !

No en tällaista säätä ois minäkään arvannut vaikka se lumen määrä talvella sitä jo kertoili  jos olisi osannut ” säitä lukea.” Se lumen määrä ! Vrt. kuten pihlajien marjat syksyllä….

Mitä olet muuten mieltä tulevasta talvesta jos niinkuin pihlajaa katsoisi ? en osaa itse vielä ennustaa muuta kuin että lunta saadaan pysyvästi joulukuussa ! Syksystä tulisi vaihteleva, jokaiselle siis mieliksi ettei tule paha mieli.

 

Lämmintä saadaan vaikka ei tuo nyt siltä näytä, koleaa on.  Mutta kyllä se vielä iloksi muuttuu. Elokuu on vasta alkanut ja edessä pitkä syksy!

Marjastusonnea, ja nautitaan syksystä!

 

Aamuvirkku

Kommentit

  • Eino J. (maallikkona)

    varhainen syksy!

    indiaanikesä, mitä veikkailet, saattaisi olla pelastus syys-lokakuussa. Sitten onneksi kylmenee ja saadaan rönttäkelit, talvikin toivottavasti ennen joulua.

  • Maire Kröger

    Syksy tulloo ja myös ne rönttäkelit, niitähän se immeinen rakastaa siis jos ei tee mittää ! Ja mitä tekis ? Tiedetään kyllä jos vaan tahdotaan.
    Se on se ILMASTONMUUTOS johon ne teot vaikuttaa. Katotaanko tumput suorina muutoksen seurauksija…?

Kommentointi on suljettu.