Helmikuuta jo huomiseksi…

Niin se kiihkeä vaalihässäkkä saatiin käsiteltyä, eikä taida olla pahempia jälkimurinoitakaan mikäli ymmärrän? Niinistö jatkaa toisen kauden, , tiesihän tuon jo alkuvaiheessa koko vaalikampanjaa melkein jokainen.

Nyt sitten aletaan elää sydäntalven tuomia vitsauksia, norovirusten y.m. muitten normitalven  tuomia vakioaikoja, vaivoja..

Helmikuussa valonlisääntymisen kyllä huomaa, aurinkokin pilkistelee vaikka hetkenkin vaan mutta sekin riittää ajattelemaan että ulkoilu on vaan niin mukavaa ! Vaikka pakkanen nipistelisikin, niin ei se haittaa,- varsinkaan  jos ei anna paleltumisvammoja tulla poskiin. Muu on terveyden punaa.

Ja miten kauniilta luonto nyt näyttääkään !

Lumikinokset kaupunkialueella kasvavat ja kasvavat, kulkuväyliltä rahdataan autokuormittain lunta pois jotta meillä kaupunki immeisillä olisi mahdollisimman esteetön kulkea.

Mites se ennen olikaan? Sitä tarvottiin lumessa kitisemättä. Lumi oli sulavaa materiaalia varsinkin keväällä.

Asuin -70 luvulla sataman nurkilla ( ja myöhemmin 2000 luvulla ) . Lapsille oli jää tuttua ja Snellmannin puistossa laskivat mäkeä, satamanpuistokin oli kovasti käytössä. Minä en paljonkaan joutanut niihin talven iloihin kun juoksin hankkimassa leipää pöytään. Oli aamu- iltatyö, parhainta lastenvalvonta aikaa, mutta ei mahtanut mitään. ( kunnes sitten sain taisteltua aikani vaaleissa työntekijöillekkin  ilta/aamun  päivätyöksi )

Aina tapahtuu…

Nyt taistelee SAK  aktiivisuusvelvollisuudesta työttömälle.   Mielenilmauslakko perjantaiksi pysäyttää liikenteen.  Oikeastaan ihmettelen sitä. Miksikö? Siksikö, että on muka epäreilua työttömän alkaa  ottaa hieman  aktiivisempi asenne hakea  töitä, ottaa vastaan vaika ne lyhyetkin työtarjoukset, sillä pääasia lienee kuitenkin aktivoitua elämän tarjoamiin pieniinkin mahdollisuuksiin. Sillä siitä se oma elämä alkaa.  Kotona on kyllä turvallista Äidin ja Isän huomassa, ruoka tulee , katto on pään päällä ja pelit pelaa…

MUTTA !

Käenpoika, olisi jo aikuisena aika ottaa vastuu itsestä ja näinhän se on, siitä tyttökaverista tahi poikakaverista. Kaverit tahtois omaan pesään!

No, jokohan lopetan saarnaamisen?

Viikon päästä liimautuu urheiluhullut telkkarin ääreen. Alkaa Etelä-Koreassa talviolympialaiset. Niihin urheiluhulluihin minäkin kuulun. Pääasia on, voittaako mikään sitä että ulkona on korkeat hanget ja nietokset, sisällä seuraat  hiihtoja silmä tarkkana ?  Ei sitten mikään ! Muistan koulussa ollessani elävästi vielä sen kun Pekka Tiilikainen   selosti hiihtoja, me oppilaat saatiin keittäjän leipomia laskiaispullia siinä sivussa. Ne oli huippua.

Tuoko Suomi mitaleita, minkä värisiä… siinäkin on oma hohtonsa jos edes pari mitalia…

Tänään näkyisi superkuu ? Missä näkynee…

Näillä ajatuksilla

Maire Kröger

Kommentit

  • Pele

    Voihan olla, että sille työttömälle ei joka jaksossa löydykään työtä tai koulutusta joten aktiivimalli todellisuudessa johtaa työttömyysturvan leikkaamiseen. Tämä on jopa todennäköistä ja sitähän hallitus on toivonut. Näin saadaan säästöjä heikompiosaisten selkänahasta.

Kommentointi on suljettu.