Juhannus on meillä herttainen….

Vai onko? Juhannus on yhtä odotettu kuin Jouluaatto, vain pukki ja lahjat puuttuu… tai no, pukkejahan on liikkeellä suviyössä joka niemessä, notkossa ja saarelmassa.
Jos sää sallii, kokot roihuavat kuin pukkien lempi. Saunotaan, syödään, saunotaan ja taas syödään, ihan kuin joulunakin. Suomi on saunojakansaa, – sitä tässä kieltämään…

Muistissa on vielä lapsuuden juhannuksen vietot, ja niitä kaivaten muisteleepi hän.. Pikkulikkana ollessa kävi Isän kanssa hakemassa kaksi koivua rapun pieleen. Voi sitä tuoksua ja tunnelmaa..Savusauna lämpesi monta tuntia ja saunassakin tuoksui koivu. Tuore koivuvasta!
Minä puolestani keräsin kukkasia maljakkon ja naisväki hääri keittiössä leipoen ja paistaen.

Haikeudella näitä muistoja muistelee.

Nyt on jäljellä vain kukat. Ne heräävät kevätsateen myötä joka kevät vaikka aika kuluu koko ajan eteenpäin. Ja me niiden mukana muutumme ainakin ulkoisesti, mutta muistot pysyy..

100620123453

20130529_006

IMG_1725

DSC02188

Kuva004(3)

IMG_1749

Näiden kuvien myötä, ihmeemmin Britannin EU vaaleja kommentoimatta. Vain sen verran, että pois EUsta voitti täpärästi, ja se tietää melkoista kaaosta maahan lähivuosina. Tietääkö tämä EUn murenemista, se jää nähtäväksi?

Mukavaa Jussia toivottaen

Maire Kröger