Juhannus on meillä herttainen !

Aikoihin on eletty, kaikki kaunis tulee kieltoon. Sitä ajattelin bussissa eilen kun katselin  ikkunasta ohimeneviä Kurtturuusupensaita, miten kauniita ne nyt ovatkaan. Kun lähestyttiin kaupunkia, alkoi Lupiinien kukkameri. Miten niitäkin ihailin..  Ja niille on luettu elinaikaa 3 vuotta. Pois, pois raivattava.

Ai nämä ?

Kurtturuusun kiulukat syksyisin, eikö sitten niitäkään saa?  Kyllä, kyllä ymmärrän niiden leviämisinnon ja ilkeitähän ne ovat jos jalkapohjaan pistävät . Lupiinit valloittaa teiden varsia. Mutta. eikö olisi  asiaa ensin siivota teiden varsilta ne pajukot ja muut ryteiköt? Kun junalla tulee Savoon, tietää todella tulleensa Savoon. Ne pajupuskat rumentaa maisemaa  paljon enemmän kuin kukkivat ” Villit Lupiinit ”Kysyn vaan?

Helteestä ei passaa valittaa. Se on niin harvinaista herkkua että nautitaan siitä.  Jos jotakuta helle haittaa, niin ikkunat kiinni, verhot eteen ja kaihtimet kiinni. Mustat lasit silmille ja kuvitella että on yö. ( Mutta kun se aurinko ei mene nukkumaan ollenkaan ) Kyllä se tästä tasoittuu, onhan tänään jo kevätpäiväntasaus. Alkavat päivät taas katsella syksyyn päin, ihan huomaamatta.

Mutta nautitaan näistä, lämpimistä päivistä, voidetta iholle korkealla suojakertoimella, herkutellaan jäätelöllä, grillataan, syödään kuitenkin kohtuullisesti, eikä hukuta. Siinä ne tärkeimmät Juhannusohjeet jokaiselle.

Oikein kaunista Juhannusta

toivottelee

Aamuvirkku

Kommentit

  • seija sanaleikkimökistään

    Kauniita kuvia jahdattavista / lahdattavista kasveista. Aivan samaa mietin ajaessani Kuopiosta Suonenjoelle ja Rautalammille. Lupiinien kukkimisen aikaan se nähtävyysreitti pitää ajaa.
    Ensin kylvettiin lupiinin siemeniä tienvarsille ja nyt kun ne ovat levinneet kymmenienkin metrien leveydelle, pitäisi poistaa. Mahdoton tehtävä. Eikö ole mitään järkevämpää hommaa, vaikka paikata sivuteiden reikiä.

  • Maire Kröger

    Kiitos että ajattelet noin. Tiedetään, tiedetään että ne kasvit ovat rohkelikkoja leviämään ja aiheuttavat ikävillä piikeillään ikäviä juttuja, lääkärissä käyntejäkin. Mutta jokainen saa ajatella vapaasti mikä on hyvää mikä pahaa ! Onko kuoppainen tie, pajukko / leppärisukko, vai avarat tienvarret kauniina lupiiniketona.
    Kurtturuusut ja Lupiinit ovat silmänilot. ( Jos haluaan kaunista nähdä ! )

Kommentointi on suljettu.