Kouluunko kahdeksas.. yäk !

On taas ollut aamuisin  mielenkiintoisia aiheita,  joita olen saanut itsekseni pureskella ja  naureskellakkin,  sivusta seurata somessa.  Kerran ilmineerasin oman mielipiteenikin seinälle, mutta silmillehän se lävähti, tottakai. Kun on monta mielipidettä niin melkoinen soppahan siitä syntyy.

Puolestapuhujia tietysti löytyi suurinosa,( vrt. ikärakenne,)  mutta viisauttakin  niissä ilmeni murusina.

Keskustelu on aina  hyvästä, mutta  sen pitää olla rakentava sellainen, vaihtoehtoja etsien. viisaasti kuunnellen, mennä  samaan bussiin asian kanssa.

Vastuu nuoresta  kattaa aika kauas,  ja vastassa kun on murrosikä, niin säilät lentää.

Ilahduin aamun lehden Kuumalla  linjalla olevaa  erään Äidin kommenttia Hän on sitä mieltä, että jos  arki-iltoina ei pörrättäisi aamuyöhön, herättäisiin aamullakin  virkeänä.

Ihan samahan  se on mihin aikaan se koulu alkaa, mutta  myöhempi koulun alkamisaika vie aikaa illan harrastuksia   vaan myöhempään. Kierre on valmis.

Nostan hattua tälle Äidille… Hyvä mielipide, illalla nukkumaan ajoissa, aamulla virkeänä ylös.

Kouluikäinen opettelee elämään tulevaisuutta varten, pakko on tehdä asioita joista ei välttämättä pidä itse. Entäs jos todellakin joutuu työelämässä heräämään vaikka klo 04.00 ja työt alkaisi jo klo 05.00? Eikä se paperi kovene muuten kuin opiskelemalla. Ja tästähän tässä  lopputulemas on kyse, opiskeluajasta ja kellosta.

Aika on määre, joka vain säätelee vireystasoamme, illalla rauhoittumista, ilman kännykän sinistä, ja aamulla kilahdus, HERÄTYYYS !

Näin se vaan on. Ja  opiskelun jälkeen oppikirja joutaa vaikkapa  taiteeksi.

 

Aamuvirkku