Kuuletko Käen kukkuvan?

– Jos kuulet sen kukkuvan vielä Heinäkuussa, se tietäsi lämmintä ja pitkää syksyä ? Wanha kansa sanoi niin.   Mitäs sanotte, nykyihmiset ?  Kyllä mulle ainaski soppii ..mikäs sen mukavampaa kuin helottava aurinko taivaalla, muutama kumpupilvi ukkosta kehräämässä, ja öisin kaivattu vesi ropisisi ikkunaruutuun.

Helteestä viis, sehän kuuluu oikeaan kesään, tämä hikoilu. Onhan hellehatut ja aurinkolasit keksitty, kunhan hiukka suolaisten juomisen ja syömisen muistaa ja   tiedostaa  tänä sivistyksen aikanakin.

Näin kaupukilaisen näkökulmasta katsoessa kesän merkit täyttää ainakin tämä kesä.

Suap  tuas  syyä jiätelöö  hik päevänä  torilla, tae pienoisparlamentit kuunnella puolella korvalla sivusta Hallikahviossa. Rumppi siellä, Rumppi tiällä.   Tae ostooppa vaekka  Hallista kalloo, taekka kalakukkoo, valamista säelykettä. Kuha vuan kylymäketju pittää kutisa sillä kala on helle  arka, jote tämä pitäs muistoo: kylymästä- kylymään kääp kalan tie ennen ku ruuaksi kutkuttelet.

Tuo osio on vähän vaikea selkoista jos ei Savonmurretta osaa… mutta joutoaikana sitäkin voip harrastaa, onhan Kuopion torilla Murretori vasiten asian harrastajille.

Kun henkinen uteliaisuus on tyydytetty, siinä sivussa ” kulkuttimet ” alkaa piiputtaa että vois vetäytyä jo istumapaikkoja katselemaan.. eipä siinä auta muu kuin totella, sillä rollaattoria en aio hyväksyä kuin viime tipassa eli  vuos kaks ja kaks..? Tahi neljä, viis…mitä siis..

Kesä on tätä, vähiä vaatteita, iloa, naurua, juhlaa…

Vaika luonto kukoistaa niin varjo tekee hyvää kaikille. Ja taas, eikös se ollut niin että viisaat istuu varjossa ?

Hyvää heinäkuuta !

Aamuvirkku