Kylmä kangistaa..mutta myös virkistää!

huhtikuun  10 011
Sanonta; kylmä kangistaa, pitää paikkansa, siitä on saatu kosketuspintaa viime päivinä. Elohopea on tipahtanut miinus 29 celssiukselle, joka määrittelee sitä, että viimeistään nyt on pitänyt kaivaa ne kaikkein lämpimimmätkin neuleet, turkikset ja toppavaatteet esille. Onneksi niitä ei ole tullut vietyä kirpparille. Miten onkaan ollut mukavaa kun ulkona tarkenee.. kun vaan silmät näkyy vaatevuoren alta.Punaiset posket saa nyt ilman poskipunaa, ihan luomuna!
Autottomana sitä harkitsee kaupassa käydessä mitä ostaa, ehtiikö hedelmät saada kylmää, jäätyykö matkalla? Ostoskärri on noussut minulla taas suosioon, siihen kun mahtuu enemmän ostoksia joilla pärjää muutaman pahimman pakkaspäivän. Kaupassa valikoi tarpeita joista voi tehdä useamman päivän ateriakokonaisuuksia. Ei paha juttu ollenkaan. Minulla kun alkoi mennä siihen että ostin liian vähän, enkä katsellut vaihtoehtoja joita kauppa on pullollaan.
Nyt sitten osaan taas miettiä että lihaa kassiin, siitä lihakeittoa, maitoa enemmän että saa vellejä, leivontaan munia, jauhoja, ai niin…raesokeria onkin lisättävä listalle! Kun leipoo niin pullan päälle on laitettava paljon raesokeria!

Siis ainakin kohdallani pakkanen on virkistänyt… muistia.

Luonnossa pakkasen vierailu on näkynyt lintujen hätäisinä lentoina Mäkkärille pikaruualle.
Ja auta ja armias jos sieltä ei evästä saa, se tietää Tintin kuolemaa. Pari harakkaa lentää keskipäivällä, muuten on hiljaista linturintamalla. Nukkumalla nekin koettaa taistella kylmää vastaan.
IMG_1393

DSC01719

DSC03779

30.1.2011

020120123091

Tämä kuvakooste on edellisiltä kylmiltä talvilta, useimmissa on vuosi jolloin kuvasin. Nyt en uskaltaudu kamerakeikoille näillä keleillä, se tämä ikä jo määrää tahtia kummasti. Taidan olla kuin ennenvanhaan kissat, nukkuisin mieluummin vaikka uuninpankolla.
Sisällä ei lämmössä valittamista, tarkenee, tarkenee… ei kylmä kangista.

Niinpä passaa hiihtoa telkusta seurata, niissä tunnelmissa

palataan taas!

Jätä kommentti

*