Linja-autossa on tunnelmaa…

Edelleenkään ei bussit palvele matkustajia kuten ennen, sanotaan vaikka kuten vuosi sitten. Kulku silloin vielä oli joustavaa, matka A-Ö sujui kiitettävästi. Uudet matalalattia bussit tulollaan riemastutti liikuntarajoitteisia matkustajia, hymy oli herkässä.

Vaan ei ole enää.. Viereiset asuinalueet on rajattu miltei yhtä tiukasti kuten nyt maat lyö rajoja yrittäen jarruttaa liiallista pakolaismäärän tuloa. No tämä oli vertaus.

En tästä bussireiteistä sen enmpää jauha, sillä valituksetkin kun pyyhkäistään maton alle. Ajellaan sitten ympäri Kuopiota tuonne parin pysäkin päähän viereiselle asuinalueelle. Kyllä eläkeläinen joutaa.

Itse matkustaminen bussissa on hyvällä tuurilla mukavaa. Varsinkin kun suuntaa bussiin joka ajaa Saaristokaupungin katuja pitkin. Ihan maiseman takia! Sillat ovat vähän mutkikkaat mutta Kallavettä on aina mukavaa katsella. Ja jos sattuu hoksaava kuski joka osaa jarrutella töyssyissä, niin hampaat ei kalise ja hymyä löytyy.

Eläkeläiset ovat oppineet aikarajaan, matkustaa edullisemmin aikavälillä 9-14. Se onkin hyvä ja rauhallinen aika. Silloin ei vielä vilkkaat koululaiset täytä bussia, ja kun on vielä edullisempi matkustaa alennuksella, niin se on se kirsikka kakussa.

Kun matkustaja hoksaisi vielä sen, että ei puhuisi työasioita kännykkään, niin sekään ei olisi huono juttu. Kanssamatkustaja ei ehkä välttämättä haluaisi kuunnella aika arkaluontoisiakin asioita. Mutta minkäs teet, minne korvasi pistät? Ei ole ON/=OF painiketta.

Jokatapauksessa uusien autojen myötä matkustaminen bussissa on mukavaa…

Maire Kröger