Lintukodossa..

Jos vaikka vähän minäkin sanoisin jotain tässä maahanmuuttoasiaan…

En lähde viisaita puhumaan, sillä mediaa seuratessa huomaan että silmille tulee, sanoo niin tai näin..! Viisainta on vaan seurata sivusta.. sillee?

On eletty suhteellisen rauhallisessa Lintukodossa noin sata vuotta. Suomessa asunut valtaväestö on ollut tätä valkonaamaa, mutta kansallisuuksia tippunut hallitusti, Suomen kansalaisuutta anottu ja kieli, tavat hyväksytty, opiskeltu ammattiin ja nyt veroja maksavat kuin muutkin ” oikeat” suomalaiset. Ei siinä mittää… mutta ite suomalaiset ovat tulleet laiskemmiksi. Työ ei kelpaa, niinpä maahanmuuttajille on hyvä tilaisuus saada työtä. Ei siinäkään oo mittää.. Mutta.Kateus ja vihapuheet ovat nostaneet päätään meissä ” alkuasukkaissa”? Oma vika. Miksi siis ajatellaan näin? Miks se työ ei nykyään kelpaa, sen silloin tekee toinen. Oma moka.

Kun nyt maahamme rantautuu hallitsemattomasti, suorastaan vyöryy bussilasteittain, jopa taksilla tummaa väkeä ( nuoria miehiä), niin en tiedä mitä ajatella. Tiedetään vain että sotaisia oloja on paettu, äidit ja tyttäret on jätetty sodan jalkoihin. Totuuden tietävät vain he itse. Kuka uskoo.. ken ei. Halutaanko oppia maan tavat ja kieli? Halutaanko elää kuin suomalaiset? Ja miksi Suomeen asti paettiin?
Yksi rajanylityskin olisi ollut turvapaikka. Miksi tänne Suomen kolkkaan asti? Ei täällä ole ruusuista suomalaisillakaan, mutta itse omalla työllä tämä elintaso on hankittu.
Koetan kuitenkin olla ajattelematta mitä Suomi on sanotaan nyt vaikka 5 vuoden päästä? Onko valtaväestö jäänyt maahanmuuttaneiden jalkoihin, onko rikollinen toiminta lisääntynyt, entä elintaso?

Koetan ajatella näillä sarjalla ELÄMÄN EVÄÄT töitteni sanoilla: kahdesta kalastakin jakaa monelle..

Sarja Elämän Eväät

Sarja Elämän Eväät

Jaetaan mitä on, mutta kiitollisuutta siitä, molemminpuolin toivoisin.

Maire Kröger