Lunta, mustaa lauantaita ja Hoosiannaa!

Katselen ikkunasta mietteliäänä. Lumihiutaleet leijailevat alas, lisäävät lumikerrosta muhkeammaksi,talviseksi maisemaksi, sellaiseksi johon olemme tottuneet aina talvella olevan. Kuten joka talvi, enimmäkseen.
Tvstä kaikuu Hoosianna kuten 1 Adventtisunnuntaihin kuuluukin.

Siis päällisin puolin rauha maassa. Vai onko?

Eilen ainakin mediassa ja uutisissa yleensäkkin,velloivat vähäosaisten perusturvan heikentämisaikeet hallituksen määräämänä.
Kuopio mukaan lukien sai osansa, tai paremminkin kuopiolaiset pienituloiset. Enemmin erittelemättä, nostamatta enenmmälti verenpainetta, totean vaan että eilinen oli meille pienituloisille oikea MUSTA LAUANTAI! Tuli lunta tupaan niin että jäädäänköhän lumen alle? Ihan selviytymispisteen ohi kehtasivat kävellä herrat, nipistivät sieltä täältä ohi kulkiessaan enemmälti ajattelematta seurauksia, pärjääkö ihminen?

Arvelen että eilinen myrskyvaroitus poikii tästä vielä jopa hurrikaaniksi jos vaan voimia löytyy? Tiedän mitä sisko ajattelee, mitä veli aikoo, mutta onko voimia rintamalla kun tyhjä lompakko joutaa vaikka kengän pohjalliseksi, onhan se vaikka suoja pakkasta vastaan leipäjonossa. Oikein hätkähdin katsoessani videota Helsingin leipäjonoa. Pitkä kuin nälkävuosi.
Karmaisevaa katsottavaa.

Kun ristiriitaisesti Kuopio samalla ilmoitti KANNUSTUSTONNISTA ja kokouspalkkioitten korotusta valtuustoväelle ensi vuonna, niin minun mittani ainakin täyttyi. Ja varmaan monen muun..

…ihmisillä kun on taipumus äänestää jaloillaan.

Kaikesta huolimatta, RAUHALLISTA ADVENTTISUNNUNTAITA!
Maire Kröger