Matkailu avartaa..? Vai avartaako?

Ilmassa on muutakin kuin syksyn merkkejä. On matkaväsymystä! Haluaisi vain nukkua ja nukkua eikä kiintiö tahdo millään täyttyä. Olen kuin laiskis viimosen päälle..

Olin tässä pitkästä aikaa reissun päällä, n.s. lomalla. Ja kuten sanotaan, kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, kertokoot nämä fotot puolestani loman lyhyesti.

IMG_2083

IMG_2147

IMG_2159

IMG_2160

IMG_2124

Maiseman vaihto väliaikaisesti avaa silmiä olemassa olevaan ympäristöön sekä siellä että täällä. Huomaa ne hyvät ja huonot puolet, pohtii mielessään syitä, miksi näin? Vertaan nyt, sattuneesta syystä, Naantalia vastaan Kuopio.
Vaikkapa Naantali ensin.. Ensinnäkin yleisilme.
Ei roskan roskaa missään, meitä huonojalkaisia oli ajateltu kiitettävästi, penkkejä ( huom VAPAITA kännikaloista! ).. Penkkejä sopivien matkojen päässä roskis vieressä ja se paras: tupakoitsijoille natsaroskis liitetty roskikseen kiinni. Ei tumpin tumppia maassa! Juopuneita ei näkyvissä, vaan hempeissä kesämekoissa neitosia. No jaa, tietysti miehet merellisissä vaatteissaan komeita kuin mitkä! Jos täällä meillä pukeutuisi niin hienosti, taidettaisiin katsoa kieroon? ( Kiero savolainenko) Näin paljon koiria, mutta jätöksiä en? Olin suorastaan häkeltynyt ihmisten iloisuudesta, kohteliaisuudesta. Joka puolella kuului: Hyvää päivänjatkoa, hyvää lomaa! Täällä mennään naama myrtsinä tuppisuuna rynnien eteenpäin. Niin, siitä vielä että miten kohteliaasti liikenteessä annettiin tietä! Ennenkuulumatonta! Ja oli paljon muutakin hyvää mutta en kerro.

Ja mitä Kuopio vastaa?

Jääkö paljonkaan käteen muuta kuin se umpikierous?
Ehdottaisin päättäjille ainakin sen, että tumppiroskiksia ja penkkejä lisää. Miksi esim Petosenlammen kävelytiellä ei ole penkinpenkkiä jolla meikähuonojalkainen saisi levähtää? Tehkää vaikka betonista niin pysyy ainakin paikoillaan?

Tori saa kiitospisteitä. Se on selkeästi kaavoitettu, kukat lisää pisteisiin.. Luonto on Luojan luoma Kallavesineen, ne kiitokset menee ylös, ei VaVille.

Muuta en Kuopiolle keksi..

Maire Kröger