Mielen rauhaa ja kun kaikki on rempallaan…

Helteistä on selvitty hengissä voi sanoa. Kyllä se koetteli, ainakin meitä iäkkäitä. Jos ei muistanut juoda riittävästi, niin kohta ei muistanut syödäkkään.  Silloin alkoi huipata,… ja  siinä sitten ihmettelee että missä vika? Korvien välissähän se vika oli. Muisti alkoi hapertua, hämärtyi tieto, missä ollaan, mikä maa ja valuutta ?

Näin kävi varmaan monelle vanhukselle.

Kuuntelen tätä lauantai iltapäivän hiljaisuutta melkoisella hartaudella, tämähän  on miltei ylellisyyttä. On tauonnut liikenteen melu, ei kuulu viereisen rakennustyömaan kivien tauoton murskausäänet, ja sattuu niin että pihan kimeä ääniset lapsukaisetkin taitavat olla siestalla. Miks ne ei osaa leikkiä oikeasti? Jo esikouluun menneen tunnistaa kimeästä kirkumisesta ? Normaali leikkiäänet ymmärrän mutta en kilpakirkumista.

 

Ei siis kuulu mitään. Ihme ja kumma.  Tämä on oikeaa mielenrauhaa ! Tämä hiljaisuus herättää  luovuuden äänen. Tunnen eläväni.

Tässä joutavana ihmisenä sitä kuitenkin  tekisi mieli puuttua yhteen sun toiseen asiaan mitä maailmalla tapahtuu.. mutta on oppinut kuitenkin vuosien varrella ainakin sen,  että räkyttäminen ei maailmaa paranna, saati tätä pientä  Suomea. Omasta kaapunnista senkään vertaa. Mutta ajatella saa ja ihmetellä niin paljon kuin sielu sietää..

joten ihmettelenpä  kuitenkin, ja vielä ihan ääneen.

Koulut alkoi, ja opettajilla on taas hikinen huki saada oppilaat ruotuun:  että läksyt on omaksi hyödyksi elämän varrella, saa opin tarttumaan päähän että hyvä käyttäytyminen kuuluu sivistykseen, muun muassa….. Ja ruokailu on Suomessa ilmaista ( onko) ja sitä ei pidä halveksia viemällä suoraan  biojätteeseen. Ota minkä luulet syöväsi, ihan kaikki.  Ja vaikka väsyttää niin pirusti ( kääk ) niin älä valvo yötä… minkä taakseen jättää, sen edestään löytää..

Ja se aamupala, se aamupala !

Toinen ihmetykseni on että miten näkyvää onkaan jo uusavuttomuus  ? Tehdään työt ja lasten kasvatus malliin : kuha on sinnepäin ? Kauhulla ja kärsimyksellä sitä seuraa tapahtuuko pahempaa… ja pahoin pelkää mutta toivoo parasta.

Onhan noita, ihmetyksen aiheita, mutta antaa mennä vaan.

Kuhan on sinne päin..

Täysiä marjasankkoja ja levollista viikonloppua.

Aamuvirkku