Mielikuvien muokkausta..

IMG_2038

Mielikuva 1

Ulkona näyttää sille että ruska on nyt parhaimmillaan. No ei niin räiskyvänä kuin esimerkiksi viime syksynä. Silloin sain upeita kuvia talteen, ilman photoshoppausta värit oikein hehkuivat.
Nyt koko ruska-aika on kuukauden jäljessä, joten parvekeilla olen huomioinut vielä kesäkukkien olevan niinsanotusti ” parhaimmillaan ”. Itsellänikin viimeiset ilahduttivat pienesti minimaitokannussa. Osaa se pienikin olla kaunista, sanotaan!
Torilla käydessä nyt huomaa talven kukkien, kanervien ilmestymisen myyntiartikkeliksi enemmistönä. Ne kestävät tulevat tuiskut ja sateet suhteellisen hyvin.

Pilvet lipuvat kaupungin yli tummina, jossakin välissä vilahtaa auringon haalea valo. Lämpöasteet liukuu kohti nollaa. Tulossa pitkä, kylmä talvi. Arvaako vasta kaupunkiin saapuneet pakolaiset mitä on tulossa? Tuskin. Kotona asua paha, täällä rauha maassa, mutta vilu tavoittelee…

IMG_0038

Mielikuva 2

Me ” alkuasukkaat ” osataan tiedetään mitä on tulossa, vaikka kylmään ei totu ikinä. Miten sitten tarkenevat he, vasta maahan tulleet? Saadaanko kaikki kaukolämpöä pattereihin nyt enemmän heidän ansiostaan?

Monia kysymyksiä nousee tänä syksynä pakolaisten mieliin, siinä sivussa myös meille. Mielikuvia muokataan molemmin puolin..
Odotuksia, niiden murenemista tai muuttumista, tavoitteiden käsittelyä, sopeutumista. Näitä kaikkia vaaditaan nyt enemmän heiltä, pakolaisilta. Maassa eletään maan tavalla niin sopu kyllä sijaa antaa.
Toivottavasti.

Maire Kröger