…minä mikkää Unikeko !

Oon heränny jo aikaisin, taisi olla 4 ?  Oli kiire soropin keittoon ja joutua partsille kuuntelemmaa hiljaisuuta. Se kun on ylellisyyttä näillä nurkilla kaapuntia. Kun liikenten melu pärähtää käyntiin liikennevalojen tahdittamana, herree nuapurit viimeistään viereisen  rakenteilla olevan rakennuksen meluun. Kas kun  krynderin ( alias Kivisen ) talonrakennusmiehet ei tunne äänistä päätellen säätä,  eikä kelloa. Hengittääkö pomo niskaan, enpä tiiä.

Siinäpä partsilla avviisia tavvaillessa mielessä lentelj kuin heränneet pääskyset kaikenlaista. Unikeko? Sateisella säällä sen ymmärtää, mutta tämä kesä on ollut kyllä poikkeus. Hikinen olo, ja aurinko tahtoo paistaa läpi sen risukasankin.. kyllä nyt hemmotellaan rikasta ja köyhää, vastaanotto riippuu sitten jokaisesta itsestään. Jotkut jaksaa rannalla kelliä, toiset vedenpäällä supata, kolmas karkaa varjopuoleen.

Jokkaisella on ne omat mieltymykset vuan yks on yhteinen, JÄÄTELÖ ! Se kelepoo jo unikeollekkiin.. Ounpa huomannu, että yhen jos toisennii ostoskärrissä löytyy jiätelöpaketit … muun juomisen lisäks..

Omasta käyttäytymisestä osto tottumuksiin nähden, olen huomannut että kevennystä on tullut helteitten myötä. Vae onko: metvurstia, savukylykee, kokkelpiimee, ruisleipee, ja tietysti sitä jäätelöö, aena ! Ei minun listani tällainen ole muulloin. Helle sanelee..

Marjoja tulloo mukkaan varallisuuven mukkaa… mansikka jäe rikkaampien herkuks.

Yhen assiin on pannu merkille. Nyt tulloo luettua jopa mainoksettii, mistähä johtunee…? Oesko lukuvajetta? Isoihin mualiman asioihi en jaksa syventyä, suati että ottasin kantoo. Tapahtuu niin paljon kaikenlaista ulko- sekä kotimaassa että jätän niitten seuraamisen virkeimpien asiaks. Kevennystä elämää.. se on pakon sanelema juttu.

 

Jaaha.. se tu aarinko jo pyrkii jo samalle penkille… tulloo hikiset olot ! Lähenpä varjoon suojaan.

Se on soloron ! Herätys, Unikeko ! Sano.

Aamuvirkku