Onko muna viisaampi kuin kana?

Sitä tulee ajatelleeksi nykytekniikan siansaksaa tavatessa useammin kuin  kerran. Törmää melkoiseen data/ numeroviidakkoon jossa ei tunnu olevan mitään järkeä? Varsinkin meikäläinen, kansakoulun ja kansanopiston sekä pitkät kokemusvuosikymmenet suorittanut  työelämässä  ( sillä suorittavalla osastolla, ei tuolilla istuen.)  Luulisi sen riittävän, vaan ei sinne päinkään!

Ainakin siinä vaiheessa meikäläinen törmää tähän viidakkoon kun erehtyi ostamaan uuden puhelimen. Kun vielä kuvittelin pärjääväni tekniikan kommervenkkeihin.  Kyllä minä sen päihitän! Vaan annas olla ? Monta hikipisaraa tippui otsalta ja monta tuntia tuhraantui että oppi jotenkuten tämän  sovelluksien suunnittelijan oivallukset että tästä tänne ja täältä tuonne…

Alkoi kanalta sulat tippua.

Vaikka laittoi pääkopassa kaikki munat samaan koriin, niin vielä aukkoja jäi.. Tipahti kärryiltä kuin lumiukko! Siansaksaa kuin siansaksaa sanon minä. Mistä ne muistaa, kaikenmaailman salasanat, pinnit ( meikäläinen tietää vain yhdet pinnit. Tukkapinnit : )

Miten ne muka kännykkään liittyy?

Leikki sikseen. Kyllä se viimein tutuksi tulee se kännykkä ja itse pitää asennoitua nyt viisaammaksi.

Sillä :  Puhuvat kyberhyökkäyksistä. Tietysti sitä on ihan hoona : 0 mitä se on? Ihan kuin katekismuksessa. Uutiset oikaisee että se on identtihyökkäys ja sen meikäkin tajuaa  mitä se on. Oma älli sanoo että tottakai, on vain yksi minä! Vain MINÄ. Mutta nurkan takana vaanii vaara jos ei ole huolellinen tietojensa hallitsemisen kanssa.

Ei uskoisi?

Kaikki tahdotaan soveltaa helppoon kännykkään, jopa pankkikin siihen ahdistaa. ei ajatella miten uhanalaiseksi kännyyn tukeutuva joutuu.. ainakin iäkkäämpi käyttäjä jos ei osaa kännykkää hallita, suitsia tiedoilleen antaa? Joutuu suden suuhun. Ja vanha sanontahan sanoo  että vain ihminen voi olla toiselle ihmiselle susi.

On siis myönnettävä, että nykynuoriso on viisaampi näissä asioissa kuin kana. Muna on viisaampi kuin kana. Ja katsoisin että vastuu onkin nyt niillä nuoremmilla, ja että huolehtisivat mummojensa ja pammojensa kännykkäkoulusta. Oikealla tavalla, hitaasti ja lempeydellä.

J.K. Ensikerralla ostan kyllä helpomman Doron ; )

Mukavaa torstaita !

Maire

 

Kommentit

  • plokkariukki

    Tohellettaan Maire vaan rauhassa! Onneksi on noita etäpäätteitä mualimalla, jotkaa auttavat jos niiltä ilikiää kysyä. Huomenna tulloovat käymään, on monta asiaa kysyttävänä!

    • Maire

      Minulla nuo apurit on tuossa huutomatkan piässä, mutta sekavoo vieläkii! Ihan tolokuttomasti salasanoja, siansaksoo sanon minä! Tähän asti oun ollu kiinnostunu näistä mööpeleistä ja oppinukkii noppeesti. Nyt hippoo ylj hilseen! Se minä jo sanoin että seuraava känny on mummokänny ja heittäyvyn virrassa poikkiteloin! ( Mutta pahasti eppäelen.. jos tämä järki vielä on :)

Kommentointi on suljettu.