Onko Sote aikamme puuhevonen?

Eletään tässä  herkimpiä aikoja. Luontokin  yllätti ja näytti säätönsä herkkyyden. Yhdessä yössä  (melkein ) alkoi aurinko helottaa ja hellepäivien ennätyslukemat päivämäärissä on jo saatu Toukokuulle reippaasti. Luonto puskee nurmea,  syksyllä istutetut sipulit kukkaa. Oikeastaan kaikki ikäänkuin valmistautuu viikonlopun perhejuhliin, lakkiaisiin, syntymäpäiviin, häihin, ristiäisiin.

Kaikki nämä perhetasolla….

Mutta herkkyyttä aistii Aamuvirkku myös  tuolla hallitustasollakin. Melkein iskee tulta koko sana,  Sote!  (Ja kun sää jo  nyt on niin tuliherkkää ettei tulta saa käyttää edes rakennetuissa  nuotioissa.) Uutisia kuunnellessa  herkkäkorva hoksaa tilanteen olevan kuin syntymässä olevan vasikan. Mutta entäs jos syntyykin puuhevonen?

Yksi hoputtaa, toinen on cool kuin kala, ( kyllä se syntyy tälläviikolla) ympärillä hyörii avustajia, jokaisella varma mielipide. Syntymä liian aikanen, ei onnistu. Kauempana tukihenkilöt hykertää, tulee lisää asiakkaita, se tietää rahat pois, kiva. Sitä arvelua vahvisti maanantai iltainen A-studio. Oikein ajattelin, pohjakerroksen työläiset   sortuvat kilpailutiimellyksessä  kuin tuuliajolle joutunut  pursi. Henkilökuntaa saa huudella oikeasti vain rahalla ei pihistämällä ?  Pihistäminen suuntaa vaan väärään kukkaroon, eläkeläisten kukkaroon, se on väärin. Ja siitähä tässä on kyse, säästöjä pitäis saada vaikka ikäluokat tarvitsee lääkäriä. Kunnallisella palvelulla. Tuetusti.

Puuhevonenko  silkkoa sisältä?

Jos syntymä tapahtuu, Puuhevosen sisältö on tutkittava  mitä sieltä löytyy? Kaatuuko hallitus vai sortuuko katajainen kansa. vai onko jossakin niitä korvaavia miljoonia   joilla puuhevosen vatsa täytetään koko Sotesyntymässä.

Olen tietoisesti ollut taka-alalla koko politiikkakarkeloista mutta minkäs mahtaa kun veri vetää.. eihän seeprakaan raidoistaan pääse eroon.  ja pysyttelenkin takavasemmalla ihmettelemässä.

Asioitten todellisuus kumpuaa päivän kuulon/näköhavaintoihin joten  jännitän ihan kurillani miten puuhevonen syntyy tahi  ei synny,  ja hallitus kaatuu..?

Tyhjeneekö moni hoitava penkki, kyteekö kilpailun henki?  Mitä koemme me, Soten käyttäjät ?  Käykö kukkarolla joku muukin kuin verokarhu?

Mielenkiintoista

Aamuvirkku