Pitkäperjantaina

Ikoni

On eletty viikkoa joka on jäävä ihmismieliin muunakin kuin Pääsiäisviikkona. Se, mitä tapahtui aikojen alussa, ja tällä viikolla jälleen kerran, niin todettaneen että mikään ei ole muuttunut auringon alla. Sama viha saa aikaan näitä surullisia tekoja.

270320123334

Miten toivoisikaan että ihmismieli olisi kehittynyt näin vuosituhansien aikana. Me kaikki asutamme tätä maapalloa ihonväristä, uskonnosta riippumatta. Olemme yhtä.Vihalle ei pitäisi antaa sijaa maapallolla. Jokaisella on kotinsa, ja kenellä ei sitä ole, hänelle pitäisi sellainen osoittaa.

DSC01417

Oman kodin rauhan pitäisi jokaisen saada tuntea ja kokea. Miten turvallinen se onkaan, ympärillä kaikki perheen jäsenet. Siinä lähellä.

DSCF1656

Meillä perinteet tukeutuvat raamatun tapahtumissa Pääsiäispyhiin, ensin paastolla, sitten Pitkäperjantain synkkyyden läpi valoon ja iloon. Silloin syödään karitsaa, kananmunat ovat saaneet värit kuoreensa ja mämmiherkku kruunaa jälkiruokana.
Sanotaan että Aurinko tanssii Pääsiäisaamuna. Pilvien toivonkin siirtyvän syrjään edes sunnuntaiaamuna, silloin näkisimme aurinkotanssin.

Kellot ainakin muistetaan siirtää tunnin eteenpäin!

DSCF1671

Aamuvirkku