Poliisiresussitko vähissä?

Sunnuntaiaamun rauhaa, on elokuuta. Sade ropistaa ikkunapeltiin, hienoinen usva peittää tienoon. Kahvi höyryää kupissa, lehti rapisee kun käännän sivuja.

Näennäistä rauhaako?

Huomaan juuttuneeni alkulehdille. Rauhanvartijoitako on supisteltu,  vaikka kaupunki on selvästi levottomampi kuin ennen?  Tapahtuu sitä ja tätä oli yö tai päivä, aina olisi järjestyksen valvojaa saatava paikalle. Vaan kun ei…  Asia meneekin niinpäin että hälyttäjä tai väliintulija saa tuta nahoissaan auttamishalunsa.  Siis viisainta on ettei näe mitään ja poistuu tilanteesta. Toinen vaihtoehto on että jättää koko episodin ” näkemättä ” hälyttämättä apua. Tähän vaihtoehtoon  kai poliisikin nojaa? eikä lähde liikkeelle. Ukot , Akat nujakoi, nuorisolla  huutaa yliviritetyt  mopot läpi yön. Tällekkin olis lääke… sanonpa lopussa mikä.

Sattui tässä eräänä  päivänä kaupasta kävellessäni että jouduin kulkemaan paikan ohi johon oli nuoriso pysäköinyt eli juuttunut ja käytöstavat oli tiessään vaikka en mitään puhunut.. Ajattelin vain mielessäni, kuten aina. Valitettavasti roskiksena  oli koko tasainen asfaltti, ja sitä ei kyllä jäänyt huomaamatta. Painokelvotonta tekstiä tuli suurimmalla volyymilla. Levotonta liikehdintää. Vaan antaas olla! Ollessani jo kauempana, ajeli Mustamaija hissunkissun nuorison suuntaan. Kerrankin näin omin silmin että olivat paikalla, järjestyksen valvojina. Kohta käveli hupparinuoriso kiltisti koululle päin oppimääräänsä pänttäämään.

Joten, vaikka poliisivirkoja on vähennetty niin  katsoisin että enempään ei sietäisi supistaa.

Nämä  ongelmakohteet: tarkoitan kaupunginosia, eikös niihin olekkin tilat osoitettu jo rakentamisvaiheessa? Olen ollut näkeväni, vai kuvittelinko minä? Siis miehistöstäkö on kiinni? Tai paremminkin miehistöpuutteesta?  Valvotaan liian etäältä, ettei ehditä hälytyksen saatua ajoissa, saattaapi  olla vaikka kyseessä hengenlähtö. Tuo poliisitahon vähättely särähtää pahasti korvaan ja luotto alkaa murentua.

Ja sitten se lääke.

1

Kekkuloivilta viinat maahan, kuten nuorisoltakin, Yli äänisiltä autoilta ja mopoilta kortti kuivumaan vähäksi aikaa.

2

Aluepoliisit ja mielenterveyshenkilöstöt jalkautumaan sinne missä sakki kokoontuu.

Näilä aluksi. Onko liikaa vaadittu?

Kysyy

Aamuvirkku