Postimiehestä Yleismiesjantuseksi ?

Osoite 1
Aamuhetki sujuu leppoisasti tuoretta päivän lehteä lukien ja tuoretta kahvia hörppien. Ulkona näyttää satavan lunta, mutta ei se haittaa. Postimies on luonut lumet ensitöikseen tontille tullessaan. Puuvajasta kuuluu halkojen hakkuu. Kohta on päivän halotkin tuossa uunin vieressä valmiina jos päivällä sattuu tarvitsemaan.

Osoite 2
Samat toimet odottaa täälläkin, mutta täällä on vaan huonommassa kunnossa lehden vastaanottaja. Tänne tulee ruokapalvelun päivän menu ja lääkkeitten jako.Aikaa kuluu, ehtiikö?

Osoite 3
Tämä osoite onkin helppo. Lehti vain sisälle; – hyvää huomenta! –…menta, kuuluu makkarin suunnasta.Mummo on mielissään kun joku toivotti huomenta!

HETKINEN!

Tämäkö on postimiehen tulevaisuuden kuva? Eikö enää kuulu vain rapuissa kiireiset askeleet ja postiluukkujen kodikkaat kolahdukset? Sitten postimies pyyhältää jo ohi kuin tuulenpyörre. Eikö askeleet jo kerro, että kiire on se sana joka sanelee postimiehen työtä?

Äkkiä ajatellen tulee mieleen, että nämä tulevaisuuden ” työlisäykset” ovat ylhäältä tulleita heittoja joilla ei ole mitään mieltä. Onkohan kysytty lainkaan siitä tekijän mielipidettä?

Kannattaisi kysyä.

Sillä…

Tällä tavoin Posti syö omaa oksaansa. Kohta virsi on veisattu, ja postia ei enää tarvita.

Työttömiä tulee lisää. Vaihtoehto B kehittelee uudistuksia sormet syyhyen, sillä joku Kusti se on poljettava kuitenkin. Vastaanottaja odottaa tilaamiaan lehtiä jokatapauksessa, kaipaa sukulaisten kortteja, paketeista puhumattakaan.

Kuka vastaa siitä, että jo nyt kirjeitä säilytetään muutama päivä ennenkuin jaetaan?
Kuka vastaa siitä, että säädetty laskujen maksu aika, ( kaksi viikkoa) on kaventunut viivyttelyn vuoksi vain muutamaan päivään kahden viikon ilmoituksen sijaan?
Entä jos vastaanottaja ei pääse pankille muutamassa päivässä? Kaikki eivät omista nettiä.
Tarkoitan lähinnä iäkkäitä, mutta koskee kaikkia. Ei netti ole kaikille se tärkein eikä hallita sen käyttöäkään.

Ongelmia tulee…

Kehityksen on tietenkin edettävä eteenpäin, mutta ei työntekijän selkänahasta repien.
Aivotyötä, kaikkia kuunnellen.

Maire Kröger