Sekametelisoppaa..

Kuten otsikkokin osoittaa, mielenpäällä on monta asiaa joita rouhaisen hiukkasen.

Ennen saatiin sekametelisoppaa varsinkin jouluna. Nyt myöhempinä aikoina, eli nykyisin, sitä saa milloin tahansa.

Ja mitä se on, tuo soppa?

Sitä tarjottiin jälkiruokana, sisältäen hedelmiä, niitä mitä sodan jälkeen oli saatavana, rusinoita ja kuivattuja hedelmiä. Parasta oli syödessä iso muhkeaksi turvonnut kypsä luumu!
Riisipuuron kaverina soppa oli best! (Teen sitä vieläkin jouluksi.)

No miten soppa liittyy tarinaan jota pyörittelen.?

Aloitetaan vaikka niillä kuivilla hedelmillä. Mielestäni on hallituksen toimet olleet sellaisia .. kuivia enimmäkseen. Niin kuivia, että ei ole oikein kiinnostanut. Mutta sitten lävähti.
Yksi viikonloppu herätti unisenkin kansalaisen. Yksi puolue pisti pystyyn sellaisen sirkuksen että oksat pois männynkävyt! Meikäläisen kännykän Uutisvahti piippaili tiuhaan ja asioita tapahtui enemmän kuin ehti informoida.
Ja lopussa teki hallitus sellaisen lehmänkaupan, että luotto politiikkaan lopahti. Ainakin minulta. En vaihda puoluetta, mutta paljon pitää tapahtua positiivista ennenkuin luotto palajaa..Miten voi olla hallitus tuolla kokoonpanolla kaikkien tapahtumien jälkeen? Ilman vaaleja?
Se siitä luumusta.

Sitten löytyy sopasta kuivattuina myös aprikoosia.. ” vai mitä se oli ”.. kirpeää kuitenkin.
nostanpa siihen kategoriaan vaikka sen että
Tänään on kuulemma pakolaispäivä.

En ole profeetta omalla maalla, mutta totean maalaisjärjellä ( vielä toimii ) että miksi ei lähetetä apua sinne missä ongelma on ruuasta, vedestä, terveydenhuollosta? Ja nimenomaan siitä terveydenhuollosta! Miksi ei huolehdita siitä, että syntyvyys saadaan hillittyä vaikka yhteen lapseen kuten sivistysmaissa tehdään? Tällä syntyvyyssululla tasaantuisi pakolaisvirta maihin jotka taiteilee jo muutenkin olemassaolon rajoilla. Asuminen ja ruoka on kallista. Valtion rahoja syydetään pakolaisille antamalla parasta mitä Suomi voi tarjota. Oma kansa jonottaa leipäjonoissa! Epätasapainoa oikein ylläpidetään. Ei mene minun järkeen ( vielä siis toimii )

Sekametelisopassa on paljon rusinoita.

Mitäpä niiden sisälle laittaisi? No vaikka tämä:
Olen tietysti kaikenlaisissa median koukuissa silmä kovana seurailemassa. Aina siellä on sitä ajatuksen virtaa enimmäkseen, mutta joskus sattuu silmään oikea helmikin. Ja mielestäni tämä on oikea helmi: Itse tarina on jo pois mielestä, mutta se ydin on tämä…
Perhe ulkoilemassa, lapset huutelee äänekkäästi. ja eräs tivaa äitiään huutamalla kovemmin ja kovemmin. Mitäpä äiti sanoi? Hiljaisella hillityllä äänellä että mitä kovemmin huudat, sitä vähempi kuulen. Kuulemma lapsi on oppinut puhumaan hiljaisella, hillityllä äänellä? Tämä kun leviäisi niiden metelöitsevien perheiden korviin niin oppi olisi mennyt perille.

Sopassa on liemi parasta… se koostuu kaikista näistä, kuivatut hedelmät mehevöityvät pulleiksi, rusinat samoin. Liemi maustuu, ja kelpaa vaikkapa tulevan Juhannuspäivän jälkkäriksi, Mukaan jäätelöpala ja mansikka.

Hyvää Juhannusta!

Maire Kröger