Sentti ajatuksistasi ?

Aika kuluu, viikot vierii… Aika, jota me kukin taivallamme  kuka mitenkin, tavallamme. Toiset rientää uuteen mitään ajattelematta, toiset pohtii pitempään ennenkuin tarttuu uuteen asiaan.

Sentti ajatuksestasi?

Onko kirkas ja nopea  ajatuksesi juoksu, vai vaikeammin ja hitaasti löydettävää.. sumeaa.. hämärää..?

Ei jaksa ajatella. Kenties onkin  aivoissasi tämän kaltainen tila, liikakuormitusta, jota paineeksi sanottanee ?

Ei huolta.  Ikä ja sairaus tuovat  erilaisia viiveitä ja varsinkin ikä tuo usein  luonnollista hämäryyttä.  Se ei ole vaarallista ollenkaan.

Silti voit vastata, nopeasti tai hitaasti kysymykseeni: sentti ajatuksestasi?

Varsinkin kulunut viikko on antanut ajatuksen aiheita laidasta laitaan. Puheenaiheita oli jokaiselle ja jokainen sai paahtaa sydän täynnä vääryyksistä. Niistä, joista maan hallitus päätti, tai jätti päättämättä. Tutkimusten tuloksista, jotka ovat vain vuoren huippu, kaukana todellisuudesta. Tai, onko 10 vuotias vastustellut raiskatessa  ( totta hemmetissä on ). Kyllä pieni lapsikin tietää vaistomaisesti mikä on väärin. Tai, onko tytöt oppivaisempia kuin pojat? Siihenkin löytyy varmat vastaukset. Jotkut on, jotkut ei. Jos seiskaluokalla kiinnostaa enemmän mopot kuin lukeminen, niin kyllä se viisaus vanhempana tuntuu omaan otsaan, lukuhalut löytyy. Viisauden kynttilä syttyy.

Mikä parasta, tällä kuluneella viikolla ei ole pyörinyt ( ainakaan minulle ) että mitä se Rumppi tänään on sanonut ja Pohjois-Korean tyyppi uhkaillut. On uutiset olleet lähempää, ihan oman maan päivittäisiä juttuja joihin törmäämme päivittäin. Oikeastaa tuli turvallinen olo pitkästä aikaa.  Niitä  asioita  sitten ratkoimme, kukin parhaalla katsomallaan tavalla.

Yksi ikävä asia läheltä  oli mielestäni se, että pihapiirimme naapurissa oli kaunis kuusikkometsä. Oli eiliseen asti. Nyt metsän paikalla ammottaa ikävä musta aukko, kuin tervahauta, sanoisin.

Grynderi mellastaa, metsän paikalle kaavaillaan kovanrahan kerrostaloja. Että silleen.

Tontin naapurina on vanhusten palvelutalo joka on tupaten täynnä vanhuksia. Miksi ei olisi vaikka palvelutalon laajennushanke… silloin en niin kapinoisi tätä muutosta vastaan?

Näitä ajattelin.  Mitäpä tässä muuta kuin joulun odotukseen..

Maire Kröger