Sumun sekaan.. onko mitä näkyvissä?

Aamuvirkku tapansa mukaan on jo lehtensä lukenut, kahvinsa pannunpohjat lämmitellyt, ja eikö vaan heti  ala aivoissa raksuttaa..?  Vaikka sää on mikä on, sumu ei haihdu edes päiväksi vaan jää jämöttämään puiden latvoista kiinni.. näky on kuin Avalonin usvissa.  Kaikesta sumusta huolimatta uutisista päätellen  ( joillakin aivoissa on sumua aika vahvasti,)  viittaan vaan USAn ja Pohjois- Korean shakkipeliin. Kakarat !  Sivusta seuraajalla on tukka pystyssä!

Kun muutenkin puhutaan jo ilmastonmuutoksen seurauksista, jotka ovat käsin kosketeltavat, ihan fyysisesti, saati nähtynä, koettuna. Eikö se mene vieläkään perille ihan jokaikiselle, ihminen itse on kaiken katastrofin takana! Ja mitkä vaikutukset siitä on kaikille maapallolla?

Suurimmaksi osaksi !

Mikäs toinen asia se jäi kaihertamaan tänä aamuna?

Se onkin ilon pilkahdus.. mutta.. jos hyvää tarkoitetaan, niin on siinä huonoakin, nimittäin aiheessa: Mummo ja rollaattori.

Ensi vuoden alusta pääsee maksutta bussin kyytiin rollaattoria lykkäävä mummokin. Se on hyvä asia, mutta..? toisen kerran.

Miten käy käytännössä, se on nähtävissä  jo aika pian kokeilun alun jälkeen. Kun mummeli vapisevin jaloin hitaasti horjuen yrittää nousta kärrin kanssa bussiin, pitäisi asetella ja sitoa kärri ettei lähde mutkissa liikkumaan, ja pääsee vihdoin istumaan, takana kulmiaan kurtistelee malttamaton nuori äiti superhyperhienolla kulkupelillä jota lastenvaunuksi sanotaan. Kooltaan sellaista kokoa, ( kahden lapsen rattaat.. )  että se vie bussissa tilaa paljon,  että oikeastaan kyytiin ei muita mahtuisikaan kuin pari tällaista ” vaunua”  Toisessa istuimessa istuu n. 3 vuotias ja toisessa vauvaikäinen. Onko nämä niitä kaksosrattaita vai mitä? Tarvitseeko 3 vuotias vielä rattaita?  Ei minun aikanani.  Olisi mielessä yks mehevä juttu tästä, mutta olkoon!

Tulee vaan mieleen että mennäänkö tyvestä puuhun ? Ensin pitäisi suunnitella lastenvaunujen mallia siihen suuntaan että otettaisiin huomioon muitakin kulkijoita, varsinkin kun  rollaattoritkin on nyt tasaveroiset liikenteessä, kuljettajissa on vaan  niitä fyysisiä eroja. On eroa meneekö kuin hirvi vai raahustaa kuin.. vanha. Siinäpä pulma.

Busseja ei ehkä voi nyt leventää, ovat senverran uusia malleja.

Tästä aiheesta varmaan kehkeytyy toreilla päivän puheen aihe, tässä oli alustus sille.

Sumu ei näytä hälvenevän tänäänkään.

Olkaahan varovaisia liikenteessä..

Maire / Aamuvirkku