Tammikuun Konmaritusta.

Pitkä hiljaisuuteni johtuu varmaan tammikuusta. Miksikö? Minulle tulee silloin aina vaistomainen raivausvimma! Miksikö? Silloin ennen mappiaikakautena aloitettiin aina uusi mappi.Tyhjennettiin muut ei säilytettävät roskiin, pyyhittiin hyllyjen pölyt, mapit suoraan riviin, ja niinpä uuden vuoden voi puhtaalla omalla tunnolla aloittaa..uuteen allakkaankin ilmestyi jo muistettavaa..

Tänä uutena aikana, siis nyt, villitsee maailmaa uusi villitys, Konmari! Idea on lähtenyt liikkeelle Japanista, mutta periaate on sama: turhan tavaran raivausta ihan (liiallisuuteen asti minusta)
Jos luonteeltaan on säästäväinen eikä ole heittänyt mitään pois ( kas kun sitä voi vielä tarvita ) niin kyllä tavara pesänsä etsii..se on nähty.En ole sieltä pahimmasta päästä tavaroitten säilyttäjänä, mutta nyt on alkanut ahdistaa..

Syynä on Marie Kondon kirjat. Olen nyt opetellut oikeaoppista viikkausta ja nyt pitäisi syöksyä vaatteitten kimppuun! Olen vitkastellut niiden suhteen jo parilla viikolla, nyt lienee pakko? Kuvitelkaapa omalla kohdalla sitä, että kaikki vaatteet mitä omistat… siis ihan kaikki, pitäisi heittää kasaan lattialle? Sitten vaate vaatteelta lajitella niihin mitä pitää, mitä ehkä, ja mitkä joutaa poistoon? Tämä vaatekategoria tuntuu kaikista ylivoimaisemmalle..

DSCF0997
Hengarit vielä tyhjinä..

DSCF1024
Täysi kirjahylly on laihtunut kovin, kannoin jo viime talvena kirjoja kierrätyshyllyyn. Sieltä ne menivät uuteen kotiin.

DSCF0996
Laatikot odottaa sisältöä.

Tässäpä minulle riittää töitä koko tammikuuksi, sillä raivauskohteina ovat kaikki mitä kotona on! Siis sarkaa on.
Kun kaikki saisin tehtyä niin eiköhän minunkin kotona SÄKENÖI !

Mutta kun tehtävää olisi paljon muutakin… niin olenkohan haalinut liikaa tehtävää? Tuleeko pöörnaut? Näissä mietteissä.

Marittaja Maire Kröger

Kommentit

  • Ari Niemeläinen

    Maire, minun ongelmani tavaran suhteen on vähän samaa sorttia. Huusholliini on kertynyt vanhoja radioita, levysoittimia, nauhureita, puhelimia, moottori- ja raivaussahoja, puutarhajyrsimiä ja aivan ainutlaatuista kamaa menneiltä vuosilta ennen ajanlaskun alkua. Millään en raski luopua mistään, kun ei sitä tiedä jos vaikka kiinnostuksen kohteeni näin eläkeläisenä heittää taas kerran häränpyllyä ja alkaa kadutta jonkin vanhan toimimattoman putkiradion heittäminen Jätekukkoon. Varastot vaan ovat tupaten täynnä ja kai tästä joskus on muutettava kolhoosiasuntoon, entäs sitten? Ei käy kyllä perikuntaakaan kateeksi.

    • Maire Kröger

      Se tauti on yleistä :-) Kannattaa ottaa härkää sarvista niin sanotusti! Toimeksi vaan, tsemppiä talkoisiin..

Kommentointi on suljettu.