Toisenlaista kirpparia….

Kuuntelin tässä Ykkösen aamuteeveetä ja annas olla, siellä puhuttiin kirpparien suosiosta.

Minä olen innokas kirpparien luuhaaja ja voinpa sanoa että kotonani ei esim, kalusteissa ole montakaan uutena ostettua huonekalua. Käyttöastioissakin vieläpä lemppareina, on monta ” helmeä”. Vaatekaappiin olen viimein älynnyt hankkia uutta, mutta harkiten. Kirjakaappia olen harventanut viime talvesta lähtien siten, että olen kuskannut, kantanut siis,kirjat pääkirjaston tuo/vie hyllyyn. Aina sieltä ne ovat uuden kodin vaan löytäneet!

Ja tässäpä onkin aasinsilta tämänkertaiseen tarinointiini….

Kerran tässä, ei kauankaan aika sitten, sattui silmiini eräs tv ohjelma toisenlaisesta kirpparista. Siinä pari topakkaa nuorta naista hoksasivat sen tosiasian, että kaikilla ei ole mahdollisuus ostaa edes kirpparilta mitään. Työttömyys ei ole kiva asia, vaan taistelua jokapäiväisestä leivästä. Kuitenkin halu saada jotain itselle ” uutta ” elää terveesti mielessä. Mikä eteen? Joku toinen taas harrastaa kirpparilla kiertelyä ja löytöjä tehdessään maksaa vaikka olisi hiukka kalliskin, toinen taas on hintatietoinen ja pihtailee hinnassa, Toisin sanoen, maksu tavarasta on jokaisen oma juttu ja valinta. Pakko tai harrastus.

Tähän jutuni ytimeen liittyy sosiaalisessa mediassa nostamani ehdotus toisenlaisesta kirpparista jossa tavara vaihtuu. Ilman rahaa.

Idea olisi yksinkertaisuudessaan se, että kun tuot yhden tavaran tai vaatteen, saat ottaa kolme itsellesi. Toiseksi ideana olisi että kirpparipaikasta ei tulisi vuokrakuluja eikä puuhamiehetkään perisi vaivanpalkkaa.

Kaikki perustuisi kaikkineen vapaaehtoisuuteen.

Tiloja etsiessä löytyisikö esim. seurakunnilta, asukastuvilta tai kaupungilta päivän tyhjiä tiloja?

Idean eteenpäin viejiksi peräänkuulutan nuoria reippaita henkilöitä.. löytyykö niitä?
Minusta idea on tänä aikana hyvä apu kun perheiden talous muutenkin natisee liitoksissaan. Liika tavara kun voi olla toiselle välttämätön tavara.

Idea on vapaasti käytettävissä.

Maire Kröger