Tuosta Kreikan lainasta minä vaan..

Olen päättänyt että politiikasta en puhu, ne ajat ovat takanapäin. Kun huomasin että millaista peliä se dominopeli on, seuraan sivusta hiljaa ja hymisten. Yhen itikan ininä kun ei kauas kuulu, niin turhaan vaan päätäni niillä kiemuroilla vaivasin.

Mutta ajattelenpa, itsekseni vain, nyt tuota Kreikkapeliä. Eikös se ole niin, kuten ihan tavallisella pulliaisellakin menee että pitäisi elää sen kukkaron mukkaa?
Kukkaron paksuuden määrää työ, työ ja työ. Ihan tässä järjestyksessä.

Kun aikoinaan jouduin suuren perheen peräsimeen ihkayksin, niin siinä piti olla kekseliäs. Silloin ei ollut kirpputoreja, ruuanjakelua ( IHAN ILMAISEKSI? ),ainoa rahantulo oli lapsilisät 2 kertaa vuodessa.

Mikä neuvoksi?

Piti ottaa vastaan työ kun työ. Ei silloin auttanut nirsoilla, eikä tullut edes mieleen.

Kun oli lapsia hoitanut kotona siihen asti, ( oltiin sitä hausefifee), niinpä sitten oli tarjolla kokeeksi pätkätöitä. No eihän siitä pätkästä paljon markkoja saanut, mutta leipää lapsille sentään sai. Vuokra kuittaantui kun tein talonmiehen hommat. Lisää töitä piti etsiä. Savon Sanomat oli siinä hyvä tiedottaja. Kohta tein kolmea eri työtä päivittäin. Koti alkoi kohentua, lapset vaatteita. Ja kaikesta sisuuntuneena aloin ” toimia” muutenkin,taisin olla muka kaupungin vaikuttaja-päättäjä. ( se itikka ) Ja se on kukkua se!

Aikani terveys kesti. Sitten fyysinen kunto romahti. Jouduin letkujen armoille sairaalaan. Hengenlähtö lähellä.

Siitä kaikesta on jo aikaa. Ehdin kuitenkin palvella työnantajaa 20 vuotta, pääsin kunniallisesti eläkkeelle. Elämä menee niinkuin se on mennäkseen, ei valittamista.

Että mitenkä tämä kaikki liittyy otsikon aiheeseen?

Ehkä kaukaa haettu, mutta ydinsana on se TYÖ. Ottaa työ vastaan, oli se mitä tahansa. Ja se tärkein pointti, entisen velanmaksuun otettu uusi laina, pötkiikö sillä etteen vai taaksepäin. Ainakin tavallinen tallaaja hoksaa että ne karikot kannattaa kiertää kaukaa jos meinaa pärjätä. Muuten tulee konkurssi.

Siispä sanon että mettään, eikun merreen heitettyä rahaa syydetään tuo mahoton määrä rahaa..joka on pois meidän köyhiltä.
Sitä on nykyään liikkeellä monenlaista takinkääntäjää..

Että semmosta.