Vähäluminen kesä?

Todellakin. Niitä harvoja tänä kesänä! On kolme kertaa tarjennut juoda aamukahvit partsilla?

Se on aika vähän. On saatu vettä, vettä, mittari ollut lähellä +/- asteita…  kevyitä  toppatakkeja yhden jos toisenkin päällä. Villasukat eivät ole joutaneet ”kesäsäilöön”. Ne onnelliset joilla on uunit ja hellat, lisää puita pesään ja lämpö suhisee uunin kyljestä..

Kerrostalolaisena pitää tyytyä mitä kaukolämpö antaa ja sehän ei anna. Lämpöä tapaa  patterista aikavälillä marraskuun lopusta helmikuun alkuun.

Onneksi on lisälämmitys omasta takaa. Mieluummin niin kuin kylmässä kärvistely.

Mutta tuosta tämän kesän säästä…

Eipä minun elinaikanani ole lunta satanut kesällä! Tuli sekin nähtyä. Rakeita ropsauttaa heti kun vähän lämmin nousee, ukkonenkin kävi murahtamassa peräti yhden kerran tähän mennessä. Alkaa elokuu ihan tuossa kohtapuoleen, ensiviikolla viskaa Jaakko jo kylmän kiven Kallaveteen ja Naantalissa lentää veteen Unikeko.

Ensimmäinen sato mansikoista pääsee vihdoinkin toreille ja kauppoihin, hinta taitaa pyöriä 35 juuroo laatikolta? Ostajan kannalta hiukka kallis, mutta jolla on vara ostaa niin mikäs siinä. Minä köyhempänä jään odottamaan seuraavaa satsia.

Kukat ovat kesän silmänilo, ja luonto yleensäkkin. Vihreys, siniset järvet, moniväriset kukat. Alkukesästä sanoin että en hanki paljon kukkia jos en jaksaisi niitä kastella. Eipä ole ollut jano ongelmia. Kylmänä kesänä ei kukatkaan ole tarvinneet vettä joka päivä.

 Perhosille ja Maija Mehiläiselle riittää onneksi mettä .

Vedessä peilautuu Suomen värit,

sininen ja valkoinen.

J.K. Toivotaan lämmintä loppukesää että ei ihan mene luotto Luojan suunnitelmaan. Että kesä on Kesä, syksy on Syksy, talvi on Talvi ja kevät oikea Kevät?

Maire

 

 

 

 

 

 

Jätä kommentti

*