Vanhusten viikkoa !

Viikko näyttää alkavan aurinkoisena eikä sumuakaan ole, ainakaan mainittavasti.  Mikäs siinä.

Viikoilla, jopa päivillä, tahtoo olla jo aina muukin merkitys kuin jonkun nimipäivä, syntymäpäivä tai muuten liputuspäivä.  Hilja viettää ainakin tänään nimipäiviään, Onneksi Olkoon.

Mutta  on teemaviikkojakin, jotka sisältää liudan vaikka mitä aihetta…

on Eläinten viikko, Maailman avaruusviikko, Hiljaisuudenviikko, Energiansäästöviikko ja Vanhustenviikko. Siinäpä on jokaiselle teemaviikkoja mistä valita. Minusta kaikki olisi liputuksen arvoisia teemoja. Kaikki tosi tärkeitä meille ihmisille  jos niitä rupeaisi erittelemään..

Minä sattuneesta syystä takerrun vanhustenviikkoon vaikka  tämänkin tekstin lukee vain pieni prosentti ikäisiäni. Tilasto ainakin on sitä mieltä. Mikä tilasto? Ei minulta ainakaan ole kukaan kysynyt niitä stragestisia kysymyksiä? Vai mitä ne on? Työikäisiä tämä aihe tuskin vois vähempää kiinnostaa, onhan energiansäästöviikko esim paljon tärkeämpi ? On on, en väitä vastaan mutta… silti!

Vanha. Mitä se on? Pitkä elämä elettynä.  Numeroita,  mitkä ei merkitse mitään, Liikkuminen on kankean puoleista, kolotuksia siellätäällä ja aina ne ohi menee. Mitä sitä lääkärissä juoksee kun sen tietää, arvaa itsekkin. Seuraa maailman menoa nojatuolissa lämmin peitto polvien päällä välillä torkkuen… some, sote, some sote…

Tätä se on.

Pitäisi olla:  virkeä, juokseva, aina menossa, hallita some, sun muut nettiuutuudet, iloita, jaksaa, jaksaa, jaksaa !

Ja pyh sanon minä. Jaksaa jos jaksaa, iloitsee jos on aihetta.  Tietotekniikka on insinöörien keksintö, tehköön ne .  Silti sanotaan aina  kaikkialla: kaikki on netissä, mene nettiin ! Menee jos on haluja ! Jos kiinnostaa.

Tätä kauhistelee suurinosa vanhuksista tänäkin päivänä. He eivät mene nettiin, eivät juokse kieli vyön alla pitkin metsiä ( muuten kuin eksyessään )  Kun se on niin että muistisairaus syö ihmistä. Sitä,  joka ennen oli yhtenä  osana yhteiskunnan peruspilareita,  rakensi  tätä kaupunkia,  maksoi veronsa. Elämä oli vilkasta, kiire aina kantapäillä. Kuten tämän ajan työikäisilläkin. jotka nyt vuorostaan rakentavat kaupunkia, yhteiskuntaa, maksavat veronsa.

Meille, ihan  meille kaikille  Onnea, sitä aina tarvitaan !

 

Aamuvirkku